Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (2023)

Säsongen 2022 kommer att markera den 12:e med minst en Watt-bror i National Football League – även om det är familjens bebis, T.J., som har framstått som en av de bästa spelarna i NFL när han spelade för Pittsburgh Steelers.

T.J. ärregerande ligan Årets försvarsspelare, en utmärkelse äldre bror J.J. har vunnit en rekordavgörande tre gånger. Efterunderteckna en fyraårig förlängning av kontraktetinför förra säsongen, Wattslog NFL-rekordetoch kommer nu in på året som anses vara nummer 6 i NFL.coms årliga undersökning avtopp 100 spelarei ligan (kollega University of Wisconsin-stjärnan Jonathan Taylor på nr 5 ochPackers quarterback Aaron Rodgers på nr 3).

J.J. är samtidigtförsöker hålla sig friskunder sitt andra år med Arizona Cardinals. Brödstrion från Pewaukee High School och UW inkluderar även backen Derek Watt, på sin tredje säsong som T.J:s lagkamrat med Steelers.

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (1)

Kunde T.J. Watt matchar hans brors utmärkelser för årets försvarsspelare?

Packers gick ökänt vidare med att drafta UW-utmärkelsen med det 29:e valet i 2017 NFL-draften, istället för att byta ut valet till Browns ochbackar upp till det 33:e valet, vilket blev cornerbacken Kevin King.

Under tiden draftades Watt som nummer 30 av Steelers. Inte bara det, utan UW-kollegan Ryan Ramczyk valdes av Saints som nummer 32. Förra året skrev Ramczyk på en femårig förlängning på 96 miljoner dollar.

T.J. har varit en tour de forceunder sina fem år i NFL, med fyra Pro Bowl-val och tre förstalags All-Pro-val vart och ett av de senaste tre åren. Han postade 15 bästa i ligan 2021 och sedan 22 ½ förra året,matchar NFL-rekordet (ökänt) satt av Michael Strahanav Giants 2001.

År 2021,T.J. slutade tvåa bakom Rams-stjärnan Aaron Donald i ligans defensiva årets spelare.efter att ha tagit trean året innan dess. Donalds tredje pris för årets försvarsspelare matchade J.J. och Lawrence Taylor för det mesta i historien.

Men förra året var det T.J:s tur och vann priset i ett jordskred över tvåan Micah Parsons från Dallas. Utöver sina säckar över 15 spelade matcher ledde han ligan med 21 tacklingar för förlust.

Steelersomstrukturerade sitt kontrakt inför säsongenför att frigöra kontraktsutrymme.

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (2)

J.J. Watt vill bli frisk inför 12:e NFL-säsongen

Packers fansvar ivriga att se om J.J. skulle komma hemefter hans avgång förra lågsäsongen från Houston Texans, franchisen som draftade J.J. 11:a totalt 2011 och med vilken han blev trefaldig årets försvarsspelare.

Det hände förstås inte, med J.J. landar i Arizona istället.

J.J. går in på säsongenmed en vadskadaoch är ett frågetecken inför säsongsinledningen mot Chiefs. Förra året satte en axelskada honom åt sidan under större delen av säsongen, vilket begränsade honom till sju matcher och tvingade honom attmissa en högprofilerad sammandrabbning med Packers.

Watt utsågs för retur av skadad reservoch kunde ta sig tillbaka för Arizonas slutspelsförlust mot Rams, avslutade med en tackling för förlust och spelade 24 snaps.

Betydande skador har hämmat Watt de senaste säsongerna; han har nu spelat åtta eller färre matcher under fyra av de senaste sex säsongerna. Men han spelade i alla matcher av de andra två, inklusive en All-Pro-show i första laget 2018 som landade honom på andra plats i ligans Comeback Player of the Year-omröstning. Efter 16 utsägningar den säsongen, har han hållits till en kombinerad 10 sacks i de kommande tre kampanjerna.

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (3)

Derek Watt har också haft en fantastisk NFL-karriär

Mer tyst än sina bröder har Steelers ytterback Derek Watt satt ihop en fantastisk NFL-karriär och går nu in på sin sjunde säsong och tredje i Pittsburgh.

Han skrev på ett treårigt avtal medgå med i Steelers för säsongen 2020, och speciallagets ess spelade i alla 17 matcher förra året, startade fyra matcher men spelade större delen av sin säsong i speciallag.

För andra året i rad kommer Steelers inte att möta Cardinals. Bröderna delade dock ett fält 2020 när J.J.s Houston Texans mötte Pittsburgh, dockföräldrarna John och Connie hänvisades till att titta på långt hållpå grund av covid-19-pandemin.

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (4)

Stora livsförändringar för Watts: T.J. gifter sig och J.J. på väg att bli pappa

Det har varit en stor lågsäsong för bröderna utöver att bara förbereda sig för ytterligare en säsong.T.J. gifte sig med sin långvariga flickvän Dani Rhodes, i juli under ett semesterbröllop i Mexiko. Rhodes, en före detta multisportstjärna vid Waukesha West High School, var en allamerikansk fotbollsspelare i Wisconsin.

I juni gjorde J.J. och fru, Kealia Ohai Watt,meddelade att de väntade sitt första barn. Paretgifte sig 2020på Bahamas.

Derek och hans fru, Gabriella,är föräldrar till två barn, Logan och Brayden.

Hur gamla är bröderna Watt?

J.J. går in i säsongen vid 33 år gammal; Derek är 29 och T.J. 27 (även om han fyller 28 den 11 oktober).

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (5)

Vilka är kontrakten och lönerna för bröderna Watt?

T.J. tjänar 15 miljoner dollar i grundlön i år som en del av enfyra år, 112 miljoner dollar affärtecknat inför säsongen 2021. Av de pengarna är 80 miljoner dollar garanterade. Räknat den här säsongen har han tjänat mer än 69 miljoner dollar på sex säsonger.

J.J. går in i sitt sista årtvåårigt avtal på 28 miljoner dollaratt han skrev på med Arizona inför förra säsongen. På 12 säsonger har han tjänat $128 748 000.

Derek skrev på entre år, 9,7 miljoner dollar affärinför säsongen 2020 med Pittsburgh. På sju säsonger har han tjänat mer än 12 miljoner dollar.

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (6)

När utsågs bröderna Watt?

Alla tre bröderna gick på University of Wisconsin.

J.J. togs 11:a totalt av Houston Texansi 2011 års utkastoch tillbringade ett decennium med den franchisen.

Derek draftades av San Diego Chargers i den sjätte omgången (198:e totalt) i 2016 års draft. Han tillbringade fyra år med Chargers (ett i San Diego, tre i Los Angeles) och går in på sitt tredje år i Pittsburgh.

T.J. togs med det 30:e totalvalet i 2017 års draft av Steelers. Han går in på sitt sjätte år med franchisen.

Vilka är bröderna Watts föräldrar?

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (7)

John och Connie Watt fortsatte att bo i det större Milwaukee-området och flyger ofta för att se sina söner spela NFL-matcher. Connieär vice ordförande för JJ Watt Foundationoch har tagit en central roll i driften av välgörenhetsföretaget, som var avgörande för att kanalisera resurser till Houstoni efterdyningarna av orkanen Harveyunder 2017.

Mer:Pewaukees Connie Watt diskuterar hur hon fostrade tre NFL-spelare på NBC:s "Today"

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (8)

Hur nära är T.J. till J.J:s säcksummor?

T.J. har en karriär på 72 sack, inklusive NFL-rekordet 22 ½ år 2021. Det sätter honom närmare än man kanske tror J.J:s totala karriär på 102 sacks som kommer in på året.

J.J. har 177 tacklingar för förlust, medan T.J. har 80.

I sin karriär har J.J. har också två interceptions (båda returnerade för touchdowns) i grundserien, 26 påtvingade fumbles, 16 fumble återhämtningar och 63 passningar försvarade — han fick inte smeknamnet "J.J. Swat" för ingenting. Han återvände ytterligare en avlyssning för en touchdown under sitt rookieår under slutspelet för Houston, och han har också registrerat sex slutspelssäckar och 10 tacklingar för förlust, plus sex försvarade passningar.

T.J. hittills har 22 påtvingade fumbles, sju återhämtningar, 32 försvarade passningar och fyra interceptions. Under eftersäsongen har han en återhämtning till (återvänd för en 26-yard touchdown) och tre försvarade passningar, plus tre tacklingar för förluster.

Mer:TJ Watt visar upp Pewaukee High School på sin hjälm vid Pro Bowl

Watt-bröderna förbereder sig för 2022 års NFL-säsong, och den här gången T.J. är den obestridda rubriken i Pittsburgh, men räkna inte bort J.J. i Arizona (9)

Vad är bröderna Watts längd och vikt?

Enligt Football Reference...

  • T.J. står 6-4 och 252 pund.
  • J.J. står 6-5 och 288 pund.
  • Derek står 6-2 och 234 pund.

JR Radcliffe kan nås på (262) 361-9141 ellerjradcliffe@gannett.com.Följ honom på Twitter kl@JRRadcliffe.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated: 06/06/2023

Views: 5241

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.