Testa Acer Nitro 5 (2022) (2023)

TechRadars dom

Acer Nitro 5 (2022) är ett bra alternativ för den som letar efter en budgetdator för spel. Den presterar bra i alla riktmärken som utförs, har en bra HD-panel med tunna kanter för maximal skärmyta och ett praktiskt tangentbord. Dess enda verkliga brist är en medioker nivå av autonomi.

Fördelar

 • +

  Stabil prestanda på alla områden

 • +

  Väldesignat tangentbord

 • +

  Överkomligt pris

Nackdelar

 • -

  Låg batteritid

 • -

  Dess design är ganska vanlig

 • -

  Relativt långsam laddning

Varför kan du lita på TechRadar?Våra expertgranskare spenderar timmar på att testa och jämföra produkter och tjänster så att du kan välja den bästa för dig.Läs mer om hur vi testar.

Acer Nitro 5 (2022) i ett nötskal

Acer Nitro 5 (2022) är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter en budgetdator för spel, med tanke på den nuvarande inflationen på denna marknad – inklusive i instegssegmentet.

Sammantaget är Nitro 5 en av de bästa budgetdatorerna för gaming tack vare dess utmärkta prestanda, som ger en mer premium spelupplevelse än prislappen. Acer Nitro 5 har några mycket kraftfulla specifikationer, så den klarar att köra de flesta spel med 30 fps (minst) vid maxinställningar. Uppenbarligen går bildhastigheten mycket högre med mer rimliga parametrar.

Skärmen är en 15,6-tumsmodell med tunna ramar för att maximera utrymmet, men tyvärr ingen antireflex, vilket gör att den blir ännu svårare att se när du är utomhus i solen. . Tangentbordet är lätt att hantera, smidigt att skriva, med stora tangenter och en numerisk knappsats med tio knappar på höger sida. Den är också bakgrundsbelyst för att göra det lättare att spela spel i mörker eller i svagare belysning. Pekplattan är i övrigt smidig och mycket lyhörd, utan märkbar ingångsfördröjning.

Chassit är tänkt att vara starkt, väldesignat och – även om det inte är tunt och lätt – är det fortfarande mer bärbart än många större bärbara speldatorer. Det visar sig vara hyggligt ventilerat, tack vare en dubbel fläkt och en fyrluftsutloppskonfiguration för att hålla nere temperaturerna.

Batteritiden är den sämsta specen, eftersom batteriet laddas ur på cirka fyra timmar vid regelbunden användning utan att spela några spel. Laddningen känns långsam, så du måste spendera pengar på att investera i en laddare snabbare - för att dra nytta av Thunderbolt 4-stödet. andra negativa är 720p webbkameran med genomsnittlig klarhet i bästa fall, men till skillnad från andra billiga bärbara datorer får du åtminstone en webbkamera.

Den stöder Wi-Fi 6E, vilket säkerställer en mycket snabbare internetanslutning oavsett om du är hemma eller på språng. Det är ett utmärkt alternativ för att streama dina sessioner när du inte kan ansluta din bärbara dator till en trådbunden anslutning.

Acer Nitro 5 är en väl avrundad spelbärbar dator som erbjuder solid prestanda och är rätt där med sina konkurrenter förutom batteritiden - under genomsnittet. Även om det inte är det sexigaste, kompenserar det för sitt standarderbjudande med en stor skärmstorlek och ett attraktivt pris. En riktig bonus dessa dagar.

Pris och tillgänglighet

Testa Acer Nitro 5 (2022) (1)

 • Från €899
 • Tillgänglig sedan slutet av mars 2022

Acer Nitro 5 finns hos de flesta stora franska återförsäljare (Fnac, Darty, Boulanger), såväl som på Amazon. Den mest grundläggande konfigurationen inkluderar en AMD Ryzen 5 5600H-processor, ett Nvidia GeForce RTX 3050-grafikkort, 8 GB DDR4 RAM och en 512 GB PCIe SSD - allt för 899 €.

På andra sidan av spektrumet får du Intel Core i5-12500H-processorn, Nvidia GeForce RTX 3050 Ti GPU, 16 GB RAM och fortfarande en 512 GB SSD. För ett heltäckande pris av $1 299.

 • Notera :4/5

Design

Testa Acer Nitro 5 (2022) (2)

 • En mycket enkel och robust design
 • Väldesignat och praktiskt tangentbord

När du tänker påbästa gaming bärbara datorer, kanske det första som kommer att tänka på är en chunky konstruktion, med en klassisk svart metallic exteriör - och en tunn men inte utöver det vanliga ram. En perfekt funktionell modell som knappast sticker ut. Acer Nitro 5 uppfyller dessa kriterier perfekt.

Tekniska egenskaper

Här är konfigurationen avAcer Nitro 5 (2022)utvärderas av vår redaktion.

CPU:Intel Core i5-12500H
GPU:Nvidia GeForce RTX 3050 Ti
BAGGE :16 GB DDR4
Skärm:15,6 tum IPS, FHD, 144Hz
Förvaring:SSD PCIe 512 Go
Hamnar :3 x USB 3.2 Gen 2 Typ-A, 1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C, 1 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.1, 1 x lecteur carte SD, 1 x Combo Jack, 1 x station de verrouillage Kensington
Anslutning:
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Kamera:720p
Vikt:2,5 kg
Mått:360,4 x 271,0 x 26,9 mm
Batteri:57 WHr

Dess design är solid och av hög kvalitet. Den är ganska tung, och du kommer säkert att känna dess vikt om du bär den, men storleken är inte för stor och kommer att spara dig upprepade möten med osteopaten. Så länge du har enbra laptopväskamed anständigt lagringsutrymme kommer det inte att överväldiga dig.

Om Acer Nitro 5 sticker ut för ett specifikt element är det dess tangentbord. Tangenterna ser svarta ut med en vit kontur, de är praktiskt taget platta och bredare än på ett vanligt tangentbord. Detta ger den ett mycket distinkt utseende som kan visa sig vara visuellt polariserande, men tjänar ett mer praktiskt syfte, nämligen att göra det lättare att skriva på för dem med tjocka fingrar eller skakiga händer.

Bild

1

av

3

Testa Acer Nitro 5 (2022) (3)

Testa Acer Nitro 5 (2022) (4)

Testa Acer Nitro 5 (2022) (5)

Den släta, plana ytan gör det också lättare för fingrarna att glida från nyckel till nyckel, vilket är oerhört viktigt under en intensiv spelsession som kräver snabb skrivning. Det finns också en sifferknappsats till höger som placerar siffertangenterna på ett lättillgängligt område.

De tunna kanterna är anmärkningsvärda, eftersom det gör det möjligt att optimera skärmens yta samtidigt som den förhindrar att själva skärmen blir för imponerande och gör den bärbara datorn mer skrymmande.

Portvalet är tänkt att vara standard, men på ett bra sätt, med ett bra utbud av portar och slots för att passa de flesta behov. Det finns tre USB 3.2 Gen 2 typ A-portar och en typ C, en HDMI-port, en SD-kortläsare, ett hörlursuttag och en Kensington-låsstation för extra säkerhet. Den har även en Thunderbolt 4-port, utmärkt för snabbladdning. Du måste dock köpa en optimal kabel själv.

 • Notera :3/5

Föreställningar

Testa Acer Nitro 5 (2022) (6)

 • Tillfredsställande grafikprestanda
 • Bra kvalitet HD-skärm

En av de viktigaste men ändå underskattade funktionerna hos alla spelbärbara datorer är luftflödet. Oavsett toppspecifikationer, om den senare verkar begränsad, kan din dator överhettas till nackdel för spelets prestanda. Men Acer Nitro 5 har en solid konfiguration som inkluderar dubbla kylfläktar, fyra luftuttag placerade på varje sida, och till och med ett övre luftintag ovanför tangentbordet. Detta översätts till en mycket väl kyld maskin som inte överhettades under våra otaliga timmar av multiplayer- och enspelarspel.

Riktmärken

3DMark Night Raid:35782; Brandstöt:13238; Tidsspion:5831
Cinebench R23 Multicoeur :11085 poäng
GeekBench 5:1691(enkärnig);8596(multicore)
PCMark 10 (Hemtest):
6536 poäng
PCMark 10 (autonomi):2h31
Batteri (videotest):3h56
Total War: Warhammer III (1080p, Ultra):52 fps;(1080p, bas):130 fps
Cyberpunk 2077 (1080p, Ultra):76 fps;(1080p, bas):135 fps

När det gäller rå spelprestanda lyckas Nitro 5 köra de mest grafiskt krävande titlarna ganska smidigt. Vi testade den med Total War: Warhammer III och Cyberpunk 2077. Utan ray tracing aktiverad kan båda titlarna bibehålla en bildhastighet på cirka 30-50 bilder per sekund med Ultra-inställningar, och mellan 70 och 130 bilder per sekund. inställningar. Med tanke på att den här bärbara datorns riktmärken faktiskt är ganska mycket högre än de hos två andra budgetkonkurrenter, är det vettigt att den kan hålla sig.

Som ett komplement till den visuella aspekten finns en kompetent ljudinstallation bestående av två 2W-högtalare. Utan att vara revolutionerande är musiken och ljudeffekterna uppslukande och stödjer skärmbilden väl. Tangentbordet är flexibelt, lyhört och behagligt att använda, för att inte tala om att den röda bakgrundsbelysningen alltid är behaglig, speciellt under nattspelssessioner.

15,6-tums QHD-skärmen, med en upplösning på 2560 X1440 pixlar, fullbordar denna uppsättning helt. 165Hz uppdateringsfrekvens och 3ms svarstid bidrar till kvaliteten på grafiken och bildernas smidighet.

Webbkameran är inget utöver det vanliga, eftersom den erbjuder en upplösning under 720p som visserligen är anständig, men inte superskarp och tydlig. Det är bra för Zoom-möten och kommer att klara sig under streams, men förvänta dig inte detaljerad täckning.

Den här bärbara datorn presterar tillräckligt bra för budgetstöd och klarar nästan alla riktmärken utan problem. Bildhastigheten är bättre än vad man kan förvänta sig av den inbyggda konfigurationen, med en CPU som väger tungt. Den har ett utmärkt ventilationssystem för att fullt ut bära den övergripande prestandan, med en behaglig ljudbild som kompletterar ett vackert förslag.

 • Notera :4/5

Autonomi

Testa Acer Nitro 5 (2022) (7)

 • Ett närliggande uttag blir snabbt nödvändigt.
 • Den har ett Thunderbolt-alternativ för laddning

Om det är något som tynger Acer Nitro 5 så är det dess överlag dåliga batteritid. Även under vanliga arbetsförhållanden verkar batteriet inte klara mer än några timmar innan det behöver en ny laddning. Själva laddningstiden verkar ganska långsam. Gör dig själv en tjänst och köp en Thunderbolt 4-laddare för att åtgärda denna brist.

När vi körde ett videotest (kör en 1080p-film på en loop, med normala inställningar) klarade batteriet bara fyra timmars uthållighet innan det tog ett vägguttag.

 • Notera :1/5

Ska du köpa Acer Nitro 5 (2022)?

Testa Acer Nitro 5 (2022) (8)

Köp den om...

Du har en stram budget
Bara Nitro 5:s prisförslag är en bra anledning att köpa denna bärbara speldator. De flesta av dess konkurrenter överstiger 1000 € i investeringar. Dess konfiguration hjälper till att hålla priset överkomligt, samtidigt som den levererar mycket respektabel prestanda som säkerligen kommer att köra de flesta videospel.

Du letar efter en bärbar dator med solid prestanda
Den här bärbara datorn fungerar bra på de flesta videospel och kan till och med hålla en lägsta bildhastighet på 30 bilder per sekund konsekvent. Skärmen har en mycket bra uppdateringsfrekvens, samt en svarstid på 3ms. Den har till och med ray tracing-teknik, en lyx till detta pris!

Köp den inte om...

Du behöver anständig batteritid
Det är den bärbara datorns svagaste aspekt, med ett batteri som knappt räcker i fyra timmar och som tar lång tid att ladda om du använder standardadaptern och porten. Om du vill ha mer anständig laddning är det bättre att investera i en Thunderbolt 4-laddare.

Estetiken är viktig för dig
För att vara ärlig är den här bärbara datorn designad för att vara robust och praktisk, inte för att vara prålig. Även om det här är en budgetbärbar dator, om du letar efter något annat än en maskin utan krusiduller, måste du förmodligen betala en rejäl premie för att få den bakgrundsbelysta bärbara datorn du drömmer om.

 • Läs även våra fullständiga tester avAcer Aspire 5 (2022)etAcer Spin 5 (2022)
 • Bästa student bärbara datorer: de 10 modellerna som du inte får missa för ett framgångsrikt läsår
 • Vad ärbästa bärbara datorermindre än 700 euro?

Testa Acer Nitro 5 (2022) (9)

Allisa James

Computing Staff Writer

Allisa har utsetts av CTA till en CES 2023 Media Trailblazer och är en skribent för datoranställda som täcker senaste nyheter och rykten inom datorbranschen, såväl som recensioner, praktiska förhandsvisningar, utvalda artiklar och de senaste erbjudandena och trenderna. På fritiden kan du hitta henne chatta med det i sina två podcaster, Megaten Marathon och Combo Chain, samt spela alla JRPGs hon kan få tag på.

Sista

Bästa OnePlus-smarttelefoner: premiumkameratelefoner eller prisvärda följeslagare, välj din #1Hur man kör en elektrisk skoter säkert?Gratis videoredigering på Windows: hur du enkelt gör dina filmer
Alla senaste artiklar ►

Den mest populära
Sony A6700 recension: avancerad autofokus i en kompakt kropp

FörbiClio Leonard, Chris Rowlands

Samsung HW-Q990C recension: den bästa Dolby Atmos soundbaren på planeten

FörbiClio Leonard, John Archer

Ring Indoor Cam-test (2:a generationen): inomhusövervakningskameran utvecklas i små steg

FörbiJosephine Watson, Clio Leonard

ExpressVPN recension, en tjänst som uppfyller alla dina förväntningar

FörbiClio Leonard, Mike Williams

Nvidia GeForce RTX 4060 recension: det bästa grafikkortet i mellanklassen för allmänheten

FörbiJohn Loeffler, Clio Leonard

Samsung QN90C recension: en ljus mini-LED-TV som anpassar sig till alla betraktningsvinklar

FörbiClio Leonard, Al Griffin

Google Password Manager-test: för-, nackdelar, funktioner, recensioner och pris

FörbiClio Leonard, Craig Hale

Microsoft Edge Password Manager-test: för-, nackdelar, funktioner, recensioner och pris

FörbiClio Leonard, Craig Hale

Nikon Z8 recension, den spegellösa kameran som lever upp till sitt rykte

FörbiClio Leonard, Timothy Coleman

Asus Zenbook S 13 OLED (2023) recension: ett kraftfullt och miljövänligt litet format

FörbiClio Leonard, James Holland

Shark 3-i-1 luftrenare med True HEPA-recension: Den renar, värmer och cirkulerar luften.

FörbiClio Leonard, James Holland

FAQs

Is the Acer Nitro 5 good 2022? ›

The Acer Nitro 5 is a perennial budget gaming laptop favourite, and the 2022 version includes one of Nvidia's latest graphics cores and an Intel 12th-gen CPU. So on paper, it could easily maintain its status as one of the most popular affordable gaming options on the market.

Is Acer Nitro 5 an515 worth it? ›

Overall, the Acer Nitro 5 is a smartly focused machine and a superb value, and that's what makes it our favorite budget gaming laptop. You won't get all the frills you'd find on a more expensive device, but if you're looking for something that'll provide solid, portable PC gaming above all else, there's nothing better.

Why not to buy Acer Nitro 5? ›

It's a great budget gaming computer, but it's not a great laptop. The best parts of the Acer Nitro 5 are internal components like the CPU, GPU, and fans. But everything that's actually exclusive to the laptop's design — the mediocre screen, the cramped trackpad, the bulky body — doesn't hold up.

What is the stats of Acer Nitro 5 2022? ›

Acer Nitro 5 Specifications
CPUIntel Core i5-12500H
NetworkingKiller Wi-Fi 6 AX1650i 160 MHz
PortsThunderbolt 4, HDMI 2.1, 2x USB 3.2 Gen 2 Type-A, USB 3.2 Gen 1 Type-A, Ethernet, 3.5 headphone jack
Camera720p webcam
Battery57.5 WHr
9 more rows
Aug 30, 2022

Is Acer Nitro 5 good for long term use? ›

UNDOUBTEDLY. If they had a Ryzen 5 4600H Nitro 5 in India, I would've definitely bought it again! Nitro 5 is probably the best bang for the buck in the market and its display, keyboard, port layout, trackpad, thermals and performance are EXCEPTIONAL. Even the build is pretty good and durable!

Why is my Acer Nitro 5 so slow? ›

Your Acer laptop may be slow because of too many startup programs, malware running as a background application, battery problems, full hard drive memory full or failing hardware. Install all Windows updates. Change your PC power plan. Update your graphics driver.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated: 09/26/2023

Views: 5691

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.