Svarta senapsfrön - Hälsofördelar, användningsområden och viktiga fakta - PotsandPans Indien (2023)

Innehållsförteckning

  • Typer av senapsfrön:
  • Brassica nigra
  • Brassica juncea
  • Vit senap
  • Hälsofördelar med svarta senapsfrön:

Typer av senapsfrön:

Senapsplantan har stora blad med hårliknande strukturer på stjälken, men själva stjälken är slät. Beroende på hur frisk jorden är kan denna växt bli så hög som 0,85 m till 2,4 m. Senapsplantans blomningssäsong börjar i maj. Det finns fyra gula kronblad på varje blomma. Foderbladen som täcker blomknoppar är hälften så långa som blombladen. När blomman är fullvuxen bildar den frön.

Senapsfrön odlas i fyrtio olika arter över hela världen. Där använder många tre olika sorters senapsfrön. Det är de

Brassica nigra

Odlas i vissa delar av Nordafrika, Europa och Asien. Jämfört med andra frön är svarta senapsfrön små och mycket starka. Det är hårda, runda frön som fått sina fröskal avtagna. Till en början är de mörkbruna, men när de är fullvuxna blir de svarta.

Brassica juncea

Det kallas också indisk senap, kinesisk senap och orientalisk senap. Det finns många sorters bruna senapsfrön. Färgen på fröskalet kan variera från mörkbrun till mörkgul. Samma sak gäller både Brassica Juncea och B.nigra, men brun senap är inte lika stark som svart senap.

Vit senap

Frön från den vita senapsväxten används för att odla gul senap. Det är inte särskilt likt de andra två typerna av senapsfrön som är populära. Fröna från den vita senapsväxten är ljusbruna. Fröna är lite större och mindre skarpa än bruna senapsfrön. När du lägger gurkmeja till vit senap får fröna en mörkgul färg.

Hälsofördelar med svarta senapsfrön:

Svarta senapsfrön är en bra huskur mot tandvärk, nacksmärta, orm- och skorpionbett, sår, krampanfall, andningsproblem och reumatism. På hudens yta fungerar det bra som ett antiinflammatoriskt läkemedel. Senapsfrö är bra för din hälsa och har vissa läkande egenskaper.

 • Förbättra din hjärthälsa

Svarta senapsfrön har många mineraler i sig, som järn, koppar, magnesium och selen, som hjälper till att behandla högt blodtryck och förhindra att det blir värre. Hjärtpatienter bör använda svart senapsolja. När du tänker på personer med hjärtsjukdom är senapsolja det bästa alternativet till andra oljor. Senap hjälper till att hålla kolesterolnivåerna i schack, vilket sänker mängden dåligt kolesterol i blodet.

 • Förbättring av ämnesomsättningen

Metabolism består av två huvudsakliga saker som händer samtidigt. En är anabolism, som bygger kroppsvävnader och lagrar energi. Den andra är katabolism, som bryter ner kroppsvävnader och frigör energi. Det finns näringsämnen i svarta senapsfrön som hjälper din kropp att använda energi mer effektivt.

 • Hjälper matsmältningen

Den viktigaste delen av ämnesomsättningen är matsmältningen, vilket är där komplexa molekyler bryts ner och energi frigörs. Svarta senapsfrön är fulla av fibrer som hjälper kroppen att smälta maten bättre. Det kommer att göra tarmrörelserna bättre, vilket kommer att förbättra kroppens ämnesomsättning som helhet.

Senapsfrön är bra för hälsan i din tarm och mage. Om du har problem med matsmältningssystemet under en längre tid, kanske du vill äta mer senapsfrön.

 • Bromsa tillväxten av cancerceller

Det finns vissa saker i svart senapsfrö, som glukosinolater och myrosinas. Dessa föreningar använder fytokemikalier för att stoppa cancerceller från att växa och bildas. Selen är en antioxidant som finns i senapsfrön. Selen hindrar cancerceller från att växa och fungerar också som ett bra försvar mot cancerceller. Senapsfrön kan skydda kroppens vävnader från cancerframkallande ämnen eftersom de är kemopreventiva.

 • Reumatoid artrit kan minskas.

Svart senapsfrö är det bästa sättet att behandla reumatoid artrit eftersom det innehåller mycket selen och magnesium. När vårt immunförsvar gör ett misstag kan det orsaka reumatism. Immunsystemet skickar antikroppen runt ben- och ledvävnaden av misstag. Antikroppen angriper sedan vävnaden, vilket orsakar artrit.

 • Att bli av med olika huvudvärk

Migrän är en typ av huvudvärk som gör att huvudet känns som att det pulserar. Jämfört med huvudvärk är det ett mycket stort problem. Magnesiumet i det svarta senapsfröet kan hjälpa mot både migrän och huvudvärk. Magnesium kommer att lugna vårt nervsystem och ge det en boost. Så huvudvärk och stress tas bort.

 • Behandlar andningstäppa

Svarta senapsfrön botar problem med trängsel i andningssystemet. Mineraler som koppar, magnesium, järn och selen som finns i svarta senapsfrön spelar en viktig roll för att bota astma. Senapsfrö hjälper också till att minska slembildning i lungorna, vilket är den största orsaken till andningsproblem.

 • Behandlar feber, förkylning och ryggsmärtor

Mineralerna som finns i det svarta senapsfröet ger dig lindring från hosta eller förkylning. Isotiocyanater som finns i senapsfröet behandlar spasmer och ryggsmärtor. Svarta senapsfrön initierar svettning, därigenom sänks febern. Att ta bort gifter från kroppen är en viktig sak för att förbättra kroppens organs prestanda.

 • Sänka blodsockernivåerna

Att konsumera blodsockersänkande läkemedel med senapste kan sänka blodsockernivåerna hos patienter med typ 2-diabetes jämfört med att konsumera enbart medicin.

 • Skydda mot psoriasis

Svart senapsfrö kan behandla inflammation, oregelbunden eller onormal förändring i vävnad på grund av psoriasis enligt djurförsök.

 • Stärker ben, tänder och tandkött

Senapsfrön har medicinska egenskaper som antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper som förbättrar munhälsan genom att behandla smärta i tandköttet, ben, tandinfektioner och smärta. Mineralet selen är en berikad källa för din benhälsa. De stärker även dina naglar och hår.

 • Kämpa mot hudinfektion

Svarta senapsfrön innehåller stora mängder svavelhalt. Svavel har svampdödande egenskaper som hjälper dig att bli av med hudinfektioner som utslag, rodnad etc. Hudinfektion kommer att irritera dig själv och kan orsaka psykiska problem.

 • Hjälper till att ta bort lukt Kryddor, Masala eller andra ingredienser i en behållare orsakar dålig lukt på kökshyllor eller kylskåp. Dessa obehagliga dofter kan tas bort med svarta senapsfrön. Tillsätt en liten mängd varmt vatten och senapsfröpasta i burken. Skaka behållaren väl, häll ut den och nu försvinner oönskad lukt från behållaren.
 • Lindrar muskelsmärta

Tillsätt en liten mängd svart senapsfröpulver i en balja full med varmt vatten och blöt dig sedan i det vattnet. Det kommer att befria dig från stela och smärtsamma muskler.

 • Svarta senapsfrön för hud och hår:

Svart senapsfröpulver kan användas för att naturligt skrubba ytan på din hud. Blanda det pulveriserade svarta senapsfröet med rosenvatten eller annan eterisk olja. Skrubba din kropp med denna blandning. Den tar bort död hud eller hud du inte vill ha på din huds yta.

När du lägger en pasta gjord av svarta senapsfröpulver och aloe vera gel på huden blir den återfuktad. Det kommer att få din hud att se bra ut genom att bli av med all smuts och olja på ytan. Under vintern blir huden torr, så det är viktigt att hålla ansiktet fuktigt.

Senapsfrön hjälper till att hålla huden fuktig på ett stort sätt. De antiinflammatoriska egenskaperna hos svarta senapsfrön hjälper till att minska svullnad och akne på hudens yta.

 • Saktar ner åldringsprocessen

Varje levande varelse går igenom en åldrandeprocess som inte kan stoppas. Om du äter svarta senapsfrön varje dag kan du bromsa denna process. Svarta senapsfrön är fulla av karoten, antioxidanter som lutein och vitaminerna A, C och K, som alla hjälper människor att åldras långsammare.

 • Få håret att växa snabbare

Senapsfrön används för att göra senapsoljor. Senapsfrön har vitamin A, vilket gör att hårsäckarna fungerar och får håret att växa snabbt. Svarta senapsfröoljor innehåller vitamin A och E, protein, kalcium, omega-3-fettsyror och omega-6-fettsyror, som stärker ditt hår från roten och uppåt och stoppar håravfall.

 • Fungerar som ett naturligt balsam för hår

Fettsyror som omega-3, omega-6 och andra finns i svarta senapsfröolja. När du sätter den på håret känns det glänsande och fylligt. Det kommer att få ditt hår att kännas som att det har blivit djupt konditionerat.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 11/09/2023

Views: 6321

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.