Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (2023)

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (1)

Trots sin ålder är båda stickorna värda en köprekommendation – i Pro-versionen är X52 till och med måttet på (prisvärda) saker.

Med återupplivandet av rymdoperan i form av Elite: Dangerous och Star Citizen har vi redan en hel delTestade flightsticks i HOTAS-format. Hands on Stick and Throttle är helt enkelt det bästa sättet att uppleva dessa spel. Mad Catz och Saitek eller Thrustmaster utgör huvuddelen av sortimentet i det här landet och tills amerikanerna från CH Products, som är högt värderade inom simuleringsscenen, hittar en bredare spridning i det här landet kommer det förmodligen att förbli så.

(Video) #Shorts - Gaming w/ The Logitech X52 PRO H.O.T.A.S for Elite Dangerous

Vi fick vänta lite på mönstret - X52 är från 2005, dess premiumbror X52 Pro från 2007 - men efter omfattande utforskning av Vintergatan och luftstrider i War Thunder måste jag intyga: väntan var värt det. Det är inte förvånande att båda modellerna fortfarande säljs och är mycket populära. Jag skulle faktiskt till och med kalla Pro-versionen för Saiteks toppmodell och min nya allround feel-good-stick. Den nyare och dyrare X55 Rhino slår bara de erfarna åkarna vad gäller utrustning och några enskilda grenar.

Saitek X52

Visserligen är han inte snygg. Medan silvret är borstad metall vid basen av stick- och tryckenheten, är det bara plast runt de centrala kontrollerna med ett lite billigt metalliskt utseende. De blå knapparna och de googlyögda knopparna med de enorma gummiknopparna skriker ut det gamla tillverkningsåret. Men till ett pris på endast 120 euro är det väldigt svårt att komma över när man tittar på funktionaliteten. Väl i handen känns stickan varken sämre eller mindre exakt än förra årets X55, som kostar dubbelt så mycket. Faktum är att jag gillar X52:an ännu bättre. Låt oss börja från början:

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (2)

Stickan på X55 designades väldigt tungt. Saitek ville placera hela tre åttavägshattar och en brandknapp på tumytan, vilket gjorde att pannan på joysticken inte var för lätt att nå med normalstora händer utan att greppa stavens bas lite lösa. X52 har bara två av dessa mini-joysticks, men den får fyra knappar - en under en skyddande lucka, roligt! - och en lägesvalsknapp. Och alla är otroligt bekväma och lätta att använda. I ett och ett halvt år var X55 min favoritklubba. Det är först nu, med X52 i händerna, som jag inser hur ofta jag har varit lite trång i striderna. Nu flyger min tumme bara över toppen av pinnen.

(Video) Logitech X52 Professional H.O.T.A.S. Unboxing

Avtryckaren under pekfingret på X52 har till och med två steg, två knappar i ett så att säga, vilket borde glädja simuleringsproffs. X55 Rhino tänkte inte längre på det, även om den erbjuder en andra knapp för lillfingret. Omvänt säkerställde detta i sin tur att handstödet på Rhino inte var justerbart i höjdled. Detta är fortfarande möjligt med X52 och säkerställer därmed maximal anpassningsförmåga till olika handstorlekar. Du kan till och med låsa Z-axelns vridning med en bult. Stickklassikern visar här att den är långt ifrån gammaldags. Tvärtom känns det till och med lite mer avancerat. Det är en ära med den här enheten att alla knappar och hattar känns ganska bra, med undantag för de tre vippknapparna på basen, som är lite för vingliga och borde triggas tydligare.

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (3)

Tyvärr finns det bara en åttavägshatt på tryckenheten, vars lätthet att röra sig kan justeras med en vridreglage, och den ligger under pekfingret. Här har X55 Rhino helt klart kanten. De två små tumhatsarna på gasreglaget är verkligen guld värda. Å andra sidan fungerar faktiskt X52:ans musknapp. Jag har fortfarande inte fått X55 att fungera. Elite: Dangerous hanterar avsaknaden av hattpinnar i sin X52-förinställning väldigt skickligt, till exempel dubblar den nedre tummössan på joysticken när du håller ner pinky-knappen. Enkelt och smart. Jag gillar själva boosten lite bättre på X55. På X52 finns det ett motstånd vid 75 procent av dragkraften (och 25 procent vid retardation) vilket, på mitt träbord där de medföljande sugkopparna inte håller, får mig att flytta på gasreglaget lite - om jag inte är det försiktig.

Men annars är allt i perfekt ordning på vänster sida också: det steglösa reglaget gör sitt jobb bra, och det finns till och med ett mushjul installerat på baksidan (zoomar in Star Citizen! Ja!), som du till och med kan klicka på. Det finns också det faktum att stickan först måste kopplas till drivenheten med en PS/2-kabel innan den kan anslutas till datorn via USB. Det finns i alla fall en kabel på skrivbordet framför dig. Men det är en liten sak som inte spelar någon roll.

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (4)

X52:ans höga ålder märks bara på "multifunktionsdisplayen", som numera i basen av push-enheten fortfarande i bästa fall fungerar som restbelysning i spelrummet. Visst, ett stoppur är inbyggt, vilket borde glädja MS Flight Simulator-entusiaster. Nuförtiden föredrar folk dock att ha sin spelinformation på skärmen. Programvaran är också uppenbarligen från Windows XP:s dagar - installationen måste göras från disk, Windows hittade inga drivrutiner automatiskt - vilket gör den skrymmande och lite ful. Men det förändrar inte det faktum att när det kommer till funktionalitet så hanterar den makron och enskilda omtilldelningar ganska potent.

(Video) Logitech/Saitek X52 HOTAS Hardware Review

Allt som allt, och för hälften av vad X55 kostar, en hel del. Naturligtvis är X52 inte lika snygg och känns inte riktigt lika premium som X55 (men inte hattarna och knapparna!). Och den nyare modellen förblir naturligtvis riktmärket när det gäller kontrollflexibilitet, med sina oändliga hattspinnar, delade gasreglage och en otrolig mängd vippomkopplare. Men X52 packar in ett genomtänkt och mycket ergonomiskt HOTAS-system i ett mycket mindre utrymme, som dessutom är perfekt anpassat för modernt flyg.

Beställ Saitek X52 med fri frakt från Amazon (för närvarande 119,95 euro)

Saitek X52 Pro

Pro-varianten av X52, som är två år yngre, är en liten triumf i flera avseenden. Den kombinerar den fantastiska ergonomin från sin föregångare med ett utförande och värde som känns som en mycket dyrare enhet. Detaljpriset är för närvarande bara 159 euro. Drygt 80 euro lägre än för X55 Rhino, som hittills har varit vår favoritklubba. Till skillnad från den vanliga X52 använder Pro:n många metalldelar: Förutom insatserna på basen, denna gång i antracit, lägesratten, lillfingerknappen, avtryckaren och den nedre hattpinnen samt vippbrytare och ringen som fjädrarna vilar på, alla mattpolerade höjdpunkter. Det och den stilrena gummerade svarta gör mycket för den visuella regummeringen och handkänslan hos HOTAS-systemet.

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (5)

Men - och det är viktigt - det säkerställer också bättre funktionalitet. Särskilt metallringen, som nu får kontakt med basskarven, ökar komforten. Där andra stickor - inklusive X55 och X52 - förlitar sig på plast, skapar varje stickrörelse ett litet skrapande som du inte bara hör utan också känner när du styr. X52 Pro däremot sprider en jämnhet som är riktigt irriterande till en början om du är van vid det vanliga tysta gnuggandet och enstaka plast- eller fjäderknasande från andra stickor. Med undantag för Thrustmaster Warthog som ligger i en helt annan prisklass har det varit så med alla pinnar hittills. Man var van vid det. Med X52 är det historia nu och jag förväntar mig att det kommer att störa mig med alla andra modeller jag stöter på från och med nu.

(Video) The Joystick Comparison Video You Were Looking For - VKB SIM Gladiator NXT vs Logitech X52 Pro

Det är fullt möjligt att det också beror på tvåfjädrarsystemet som Saitek använder i Pro:n för att centrera pinnen. Jag har ofta läst på nätet att X52 är för lätt för vissa spelare. Det är inte det tuffaste av ben och, till skillnad från X55, kommer det inte med olika fjädrar som kan bytas ut så att du kan komma närmare dina egna personliga preferenser. Men jag kände mig riktigt hemma på Pro. Här känner jag mer för att hålla i en hydraulisk joystick än att böja ett par fjädrar. Jag kan inte riktigt säga nog hur mycket smidigare den är än de flesta andra enheter av den här typen, även om du kan höra en fjäder som hoppar över här och där, speciellt med Z-Twist.

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (6)

Annat än det är detta faktiskt samma pinne som sin föregångare när det gäller funktioner. Belysningen är snyggare, knappen under "Safe"-kåpan blir röd när du fäller upp locket och pinnarna tenderar att kännas ännu mer hållbara än på X52. Multifunktionsdisplayen är programmerbar här, men förutom några förinställda radiofunktioner som vissa War Thunder-spelare har moddat till en profil, har jag inte hittat något som skulle göra denna extra display riktigt tilltalande för mig. Definitivt en relik från en annan tid.

Detta gäller dock inte helhetsintrycket av denna pinne: Om jag fick välja skulle det vara den som skulle stå på mitt skrivbord. Antingen det eller så betalar du nästan 500 euro för ett vårtsvin inklusive pedaler. Skillnaden mot den normala X52 ligger främst i utseendet och materialen, men tillsammans med den smidigare stickan motiverar den nyare modellen inte bara "Pro" i namnet, utan även tilläggsavgiften på 40 euro. Det här kanske inte är det mest kompletta HOTAS-systemet på marknaden - som förblir i konsumentklassen för X55 Rhino. Men det är en av de snyggaste och förmodligen den bästa som gjorts till den här prisklassen.

Beställ Saitek X52 Pro fri frakt från Amazon (för närvarande 159,00 euro)

(Video) Logitech X52 HOTAS - Unboxing and Setup

Saitek X52 och X52 Pro HOTAS-Flightsticks - Test (7)

FAQs

Is the X52 pro better than the X52? ›

The x52 is the better choice. Had them both and besides looks the pro doesn't add much. Also: on the throttle the x-52 non pro has 2 buttons more which you can assign to the game.

Is Logitech G Saitek X52 good? ›

In summary, if you're a fan of flight simulation and are looking to expand your experience, then you can't go wrong with the Logitech X52. With the affordable price point, available stock, the additional immersion and entertainment, the X52 will be the perfect addition to your experience.

Is the X52 or X56 better? ›

X52 has a very, very light centering spring whereas the X56 has a stronger one but is hard to make precise movements with close to center.

What is the difference between X52 Pro and Standard? ›

The main difference, the PRO has 2 hall sensors for X- and Y- Axis, to eliminate the non linearity of them. The metal shaft and the double spring system.

Are Logitech and Saitek the same? ›

Most Saitek products have been rebranded as Logitech G products since their acquisition by the company.

When did the Logitech G Saitek X52 Pro flight control system come out? ›

About this product. Release date: 9 September 2021.

Is Saitek now Logitech? ›

Saitek was acquired by Logitech in 2016 and is being marketed under their Logitech G line of gaming products.

How strong is Logitech Pro Racing wheel? ›

The G Pro lives up to its name as a direct-drive wheel with up to 11 newton-meters (nm) of force feedback, which makes it whip harder than other professional racing wheels like the Fanatec DD Pro (8nm) and Moza R9 (9nm).

Is Logitech or Razor better? ›

Best Wireless: Winner = Logitech

Though both Logitech Lightspeed and Razer Hyperspeed offer extremely low-latency and strong connections across mice, keyboards, and headsets, Logitech has utilized their Lightspeed technology in more keyboards and mice, and thus has more premium wireless gaming options.

What are the advantages of Hotas? ›

HOTAS enables the pilot to manipulate all the radar's important functions without taking their hands away from the stick or throttle.

How many buttons does the X52 Hotas have? ›

3 Fire Buttons Backlit buttons conveniently positioned on joystick head for instant access in the heat of the battle.

Does the X56 have a dual stage trigger? ›

No dual stage trigger or twist lock on the Saitek X56 :( I just found that out. All I have to say is SIGH. I'be never really used either of those on my X52 in the 10 years I've owned it anyways.

What is the minimum yield strength of X52 pipe? ›

API 5L grade X52 (L360 pipe) the yield strength minimum at 52220 Psi 360 Mpa, it's the meaning that we call this grade in the API 5L X52 or L360. Tensile strength is 66700 Psi and 460 Mpa.

How thick is API 5L Grade X52? ›

The API 5L X52 Grade B LSAW Pipe is an economical option when the requirement of pipes with a high-pressure and temperature system is needed. These pipes are available in wall thicknesses of 8mm to 50mm.

What is the ultimate strength of API 5L X52? ›

Grade X52 indicates 52000 PSI minimum yield strength and 66000 PSI minimum ultimate tensile strength.

Is Logitech a China brand? ›

A Swiss company focused on innovation and quality, Logitech designs products and experiences that have an everyday place in people's lives.

Is Logi a Logitech knockoff? ›

Logitech has announced that it is shifting its brand, or at least portions of its huge brand of computer and mobile accessories, to a new name. From now on the brand name is "Logi," pronounced... actually, the company's press materials and blog post don't say how it's pronounced. (We asked.

Is Saitek trim wheel discontinued? ›

This product has been discontinued

The Saitek Cessna Pro Flight Trim Wheel is the ultimate flight simulation peripheral to compliment your gaming setup.

Can you use Saitek X52 on Xbox? ›

Logitech G Saitek X52 Pro Flight Control System

Though not compatible with Xbox at this time, the Logitech G Saitek X52 Pro is another great option for Flight Simulator on PC.

What aircraft use joysticks? ›

The side-stick is used in many modern military fighter aircraft, such as the F-16 Fighting Falcon, Mitsubishi F-2, Dassault Rafale, and F-22 Raptor, and also on civil aircraft, such as the Sukhoi Superjet 100, Airbus A320 and all subsequent Airbus aircraft, including the largest passenger jet in service, the Airbus ...

Can you use Saitek for Xbox? ›

Saitek Aviator Flightstick is compatible with Xbox 360, Windows XP, XP64, and Windows Vista (all versions).

Is Logitech owned by Samsung? ›

Samsung Electronics Logitech Co., Ltd. was formerly known as TOLOS Co., LTD. The company operates as a subsidiary of Samsung Electronics Co.

Is Logitech still a good brand? ›

Logitech is one of the world's leading peripheral manufacturers. They have a wide product catalog which includes mice for work and gaming. Logitech mice are typically very well-built and have excellent overall sensor performance.

What is the alternative to Logitech brand? ›

Logitech's competitors
 • Logitech.
 • Samsung Electronics.
 • Apple.
 • Harman.
 • Poly.
 • Razer.
 • Incipio.

What is the best steering wheel from Logitech? ›

The best racing wheels you can buy in 2023
 1. Fanatec CSL Elite Racing Wheel: Mid-range performance for PS4. ...
 2. Logitech G923: Best all-rounder. ...
 3. Thrustmaster TGT: Best racing wheel for GT Sport. ...
 4. Thrustmaster T300RS / TX Racing: Best mid-range racing wheel. ...
 5. Logitech G920 / G29: Best budget racing wheel.
Mar 28, 2023

What wheel do F1 esports use? ›

Celebrating our partnership with Formula 1™ as official provider of the F1® Esports Series, the ClubSport Steering Wheel F1® Esports V2 is designed for driving Formula 1 cars at the limit.

Why Logitech wheel is so expensive? ›

Why are racing wheels so expensive? There are a lot of factors at play here, but racing wheels are complex machines, mostly due to the internal motors that deliver force feedback. This makes the wheels far more realistic, but also more expensive.

Which razor blade is the sharpest? ›

Feather Blades: Hailing from Seki, Japan, these blades are almost the sharpest you can buy on the market. Unusually, they do not appear to have any coating on them, so they start out extremely sharp and become milder as you go along. If you have tough whiskers and resilient skin, this is a blade for you.

Is Razer the best gaming brand? ›

Razer specializes in making great gaming accessories, and their mice are no exception. Their products are generally well-built and offer good performance and customization options; if you're looking for a good gaming mouse, you likely won't go wrong with most options from Razer.

What is the best beginner HOTAS? ›

The Best PC Joysticks and Yokes
 • Best Entry-Level HOTAS. Thrustmaster T.16000M HOTAS Flight Controller. ...
 • Best Value. Thrustmaster Guillemot T.flight Stick X Joystick. ...
 • Best Premium Hotas. Thrustmaster Hotas Warthog. ...
 • Best Budget HOTAS. ...
 • Best Entry-Level Yoke. ...
 • Best Premium Yoke. ...
 • Best Multi-Compatible Yoke. ...
 • For Boeing Enthusiasts.
Mar 1, 2023

Do I need rudder pedals with HOTAS? ›

Do You Need Rudder Pedals for Hotas? If you have a hotas, you can choose to buy rudder pedals or set another axis such as the twisting motion of your flight stick as yaw control (if it has a twisting motion). You don't need to get rudder pedals, but you do need something to be able to control yaw.

Is HOTAS better than controller? ›

Hotas is way more fun and immersive. Mouse is probably needed if you want to be more competitive. I think using a gamepad would be the middle ground. But that dynamic will shift as soon the hotas deadzone issues are fixed.

How do you calibrate a Saitek X52? ›

Open joystick control panel by clicking on profiler icon in system tray and try joystick twist there. You can do it in game controllers applet in Windows control panel. Enter game into serach field to find applet. As the last resort, you can increase dead zone for z rotation.

What is the clutch mode on the X52 pro? ›

The clutch button is used to switch joystick control profiles in the saitek software by default. If you don't disable it, you can't map it to anything in Elite Dangerous.

How do you turn off clutch mode on Saitek X52? ›

Go to 'Game Controller Settings' and then 'Preferences. ' There should be an option toward the bottom of the menu that says 'Enable Clutch. ' Just uncheck that and hit apply and it will set the Pinkie trigger as an actual button.

Is a 2 stage trigger worth it? ›

Two-stage triggers are of their greatest benefit in high stress, high adrenaline situations where accidental discharges and hitting the wrong target is most destructive.

Are dual action triggers legal? ›

Being one of the more strict states in terms of gun laws, California specifically bans “multi burst trigger activators” which they define in two ways. The first is any device that can be attached to a semi-automatic weapon that makes the firearm able to discharge two or more rounds when the device is activated.

Why use a 2 stage trigger? ›

Two-stage triggers have an operating process that involves two distinct phases of firing. The advantage of this style of design is that it allows the user to know exactly when the firing will take place. They know that once they set the trigger after the first phase, the gun will fire.

What is grade X52? ›

API 5L X52 is a steel grade of API 5L which specifies the manufacture of two product levels (PSL1 and PSL2) line pipe, X52 Line Pipe can be made seamless or welded, which are widely used as pipeline in the transportation of petroleum and natural gas.

What is the difference between API 5L Grade B and X52? ›

API 5L Grade X52 pipes have superior mechanical strength with a minimum yield strength of about 360 MPA. These grade pipes are superior to API 5L Grade B, API 5L Grade X42 and API 5L Grade X46 pipe concerning chemical and mechanical properties.

What is the minimum yield strength PSI? ›

Minimum yield strength of rebars = 40,000 psi. The allowable design stress in concrete should not be more than 1/3 of the minimum concrete strength. The allowable design stress in steel should not be more than 40% of the minimum yield strength of steel.

What is the difference between API 5L X52 and A106? ›

API 5L is normally used for both seamless steel pipes and welded steel pipes,but ASTM A106 is specially for seamless carbon steel pipes which can be used for high-temperature and high-pressures service.

What is the difference between X42 and X52 pipe? ›

Actually, X42 and X52 etc. denote the minimum yield strength of the pipe steel. The steel pipe grade X42 has the minimum yield strength of 42 kilopound/square inch and X52 has 52,000 ksi.

What is the difference between API 5L X52 PSL1 and PSL2? ›

Line pipes in API 5L PSL2 is higher than PSL1

The product standard level of line pipe have PSL1 and PSL2, also we could say the quality standard divided in PSL1 and PSL2. PSL2 is higher than PSL1, not only the inspection standard is different, also the chemical property, mechanical strength standards are different.

How strong is API 5L pipe? ›

API 5L Seamless Steel Pipe Yield & Tensile Strength
API 5L Grades GradeYield StrengthTensile Strength
min. (KSI)min. (KSI)
API 5L X424260
API 5L X525266
API 5L X606075
2 more rows

What grade steel is API 5L? ›

API 5L covers Grade B, X42, X46, X52, X56, X60, X65, X70, X80. API 5L steel line pipe adopts different steel grades, which are Gr. B, X42, X46, X52, X56, X60, X65, X70, X80. Some manufacturers are capable of manufacturing steel grades up to X100 and X120.

What is the difference between API 5L Grade B and API 5L X42? ›

API 5L X42 Min Yield Strength is 42100 Psi, 290 Mpa (As we called L290), Tensile Strength is the same with API 5L B 60200 Psi, 415 Mpa , Min Elongation: 21%. So compared to API 5L B steel line pipe, API 5L X42 steel pipe tensile strength is higher 6600 Psi, 45 Mpa.

Are Logitech peripherals good? ›

Logitech is one of the world's leading peripheral manufacturers. They have a wide product catalog which includes mice for work and gaming. Logitech mice are typically very well-built and have excellent overall sensor performance.

Are Logitech gaming peripherals good? ›

The Best Logitech Gaming Mouse (2023) Logitech has been making quality gaming peripherals for a long time, there are a lot of choices amongst their line up. Logitech is recently known for high quality mice with strong wireless performance. Their mice have good battery life and the latency on wireless is best-in-class.

Is the Logitech handheld worth it? ›

After about a month with the Logitech G Cloud handheld, we've come away happy with its overall performance, but it's tricky to recommend unless you're a very specific type of gamer. Ultimately, the G Cloud is best for players who want a handheld that they can use around the house to stream popular Xbox and PC games.

Does Saitek X52 work on ps5? ›

yes, Saitek X52 PRO(Logitech) is a supported flight stick, and it can be used on any consoles which are supported by ReaSnow products.

Is Zowie better than Logitech? ›

Our Verdict. The Logitech G Pro Wireless is better than the BenQ ZOWIE C2. The Logitech is lighter, easier to travel with since it has no cable, has a wider CPI range with a more consistent sensor, and customization software.

What is better SteelSeries and Logitech? ›

The SteelSeries Rival 650 and the Logitech G Pro Wireless are similar mice. The Logitech is much lighter, is suitable for small hands, has a better sensor, and lower click latency. However, the SteelSeries has an extra programmable input, it's a lot more comfortable overall, and you can add weights to it.

Is Logitech good for sound quality? ›

Logitech speakers are the best solution if you have audio problems with your computer. You can plug them into your computer and use them to watch movies, listen to music, play games and anything else that requires sound.

Is Logitech gaming software outdated? ›

G Hub currently only supports modern Logitech gaming devices and is in early access. It is actively being updated and is improving in reliability over time. In 2023, it's time to say goodbye to Logitech Gaming Software, newer Logitech products only support G Hub, and the software has gotten more reliable over time.

What is the best gaming peripherals brand? ›

Logitech G PRO X Wireless

The Logitech G PRO X is one of the best PC gaming peripherals currently available on the market. This headset is designed specifically for gamers who demand the highest audio quality and performance. One key feature that makes this headset stand out is its wireless capability.

Which Logitech switch is best for gaming? ›

GX Brown switches offer minimal feedback through actuation to ensure confidence and precision in the actuation moment—without being too loud or distracting. Tactile switches are ideal for competitive and FPS gaming.

What is Logitech best known for? ›

Founded in 1981 in Lausanne, Switzerland, and quickly expanding to Silicon Valley, Logitech started connecting people through innovative computer peripherals and many industry firsts, including the infrared cordless mouse, the thumb-operated trackball, the laser mouse, and more.

What is the difference between Logi and Logitech? ›

Speaking to Gizmodo, Logitech representatives said that the Logi brand represents the fact that "tech is everywhere" and that "in the future, 'tech' doesn't say anything," so the latter half of the brand name is redundant.

What is the difference between Razer and Logitech? ›

Logitech manufactures mice for office and casual use as well. While the company's gaming mice are of top quality, they do not offer as many options as Razer does when it comes to gaming. Razer is a brand that solely focuses on gaming.

What does Hotas stand for? ›

HOTAS, an acronym of hands on throttle-and-stick, is the concept of placing buttons and switches on the throttle lever and flight control stick in an aircraft's cockpit.

Videos

1. Review Of My Saitek X52 HOTAS After 2 Years With Elite Dangerous - Is It Still Good?
(myuw91)
2. HOTAS showdown - Logitech vs Thrustmaster review
(Barefoot Gaming)
3. Saitek x52 Spring Tension Mod
(Doug Does Stuff!)
4. MSFS LIVE - SETTING UP MY SAITEK X52 PRO!
(Simulator Adventures)
5. Battlefield 2042 how to fly whit joystick/hotas Logitech x52 pro/Saitek x52|
(Yuriy D. TV)
6. Controlling LEDs on the Logitech X52 Pro joystick in X-Plane with x52luaout
(erkswede)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated: 07/29/2023

Views: 5765

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.