NFL-draft: Möt D-III-prospektet (med blottad mage och bruten hand) som stjäl Senior Bowl-showen (2023)

Om du inte kände till namnet Quinn Meinerz när du gick in i Senior Bowl-veckan, är du mer än förlåten. Vid det här laget är ordet mycket ute om en av de mest överraskande artisterna vid det viktigaste pre-NFL-draftevenemanget.

En anledning till att du kanske inte har hört talas om Meinerz är att han spelade sin collegefotboll på Wisconsin-Whitewater. En annan är att han inte spelade förra säsongen.

Med inställningen av sub-FBS fotboll 2020, blev UWW offensiva linjeman vid namn D-III All-American och hans lags MVP 2019 bestulen på en seniorsäsong. Han tvingades göra vad han kunde utan en säsong för att få uppmärksamhet och förbättra sig som en NFL-prospekt – samtidigt som social distansering, naturligtvis, och, ett tag i alla fall, gör det utan ett gym.

Det här är en man som är van vid att ta det till det yttersta och tillbringade de flesta senaste somrarna med att träna ensam i en avlägsen del av Kanada, där han bara hade tillgång till internet en timme per dag. Det var där den 6-fots 3 1/4, 320-pund Meinerz genomgick sin årliga "Rocky IV"-liknande regim med att rensa borste, rulla 400-punds bränsletankar och rensa träd.

Efter den där åtta timmar långa dagliga rutinen, och hjälpte sin farbror att driva en populär flugfiskeplats där uppe, först då kom Meinerz till sitt fotbollsträning. Det fanns inga vikter. Så han improviserade och knuffade gigantiska stenar. Och några av dessa träd? Om de var tillräckligt små skulle han bara göra det med sina bara händer.

"Att slå i trä var inte det roligaste jag var tvungen att göra där uppe, men det var vad jag hade", sa han till NFL Network på torsdagen.

NFL-draft: Möt D-III-prospektet (med blottad mage och bruten hand) som stjäl Senior Bowl-showen (1)

I somras var Meinerz fokuserad på att lägga till mångsidighet till sitt spel. Men med tanke på omständigheterna, hur? Han lärde sig själv att spela center.

Meinerz började hagelgevär att knäppa in i soptunnor. Han satte upp en GoPro på bakgården till huset han bodde i och analyserade sin teknik. När det är en pandemi anpassar man sig till omgivningen.

Alla hans år av spartansk träning har hjälpt till att förbereda Meinerz för denna vecka, hans största möjlighet hittills. När Alabama-centern Landon Dickerson drabbades av en trasig ACL i Sugar Bowl, öppnade det en plats på Senior Bowl-listan.

Strax efter fick Meinerz samtalet från Senior Bowl-direktören Jim Nagy och frågade honom om han ville delta i det främsta pre-draft-utvärderingsevenemanget. Scouterna hade inte sett Meinerz spela sedan D-III-titelspelet den 20 december 2019. Och med NFL-scoutingkombinationen inställd, tillsammans med de flesta andra all-star-evenemang före utkastet, var det en självklarhet.

"Jag har jobbat hårt för att göra det jag gör", sa han. "Det var superspännande att få det där samtalet från Jim Nagy och sa,"Hej, vill du ta på dig Warhawks-hjälmen en gång till?"

Att sätta upp en show i praktiken

Meinerz kan ha anlänt till Mobile, Alabama, en släkting som är okänd för många, men han är på väg att lämna Senior Bowl week något av en folkhjälte.

Som tidigare offensiva linjemän i små skolor som 2015 års andrahandsspelareAli Marpetfrån Hobart (New York), 2019 års förstahandsspelareTitus Howardav Alabama State och 2020 fjärde-rounderBen Bartchfrån St. John's (Minnesota), gör Meinerz ett stort namn för sig själv på bara några dagars träning.

En stor del av det har varit från hans prestation under landslagets träningar, coachad avMiami Dolphins. Meinerz lyftes fram som en av de stora vinnarna från onsdagens session, och besegrade rushers från Pac-12, Big Ten och ACC, ibland med lätthet trots att det har gått mer än ett år sedan hans senaste riktiga live-action.

Meinerz slog ner några av dem som de där björkarna i Ontario.

Detta innehåll är inte tillgängligt på grund av dina integritetsinställningar.

Uppdatera dina inställningar här för att se det.

"Jag har lagt ner jobbet för att kunna vara så här dominant", sa Meinerz. "Det har varit roligt."

Och förstå det här: Meinerz drabbades av en bruten hand på den första snapen av torsdagens pass - och fortsatte att träna i nästan två timmar.

Hans reaktion på skadan? "Hur hände det här? Jag har druckit helmjölk i hela mitt liv!"

Tyvärr, Meinerz planerar att få sin hand klubbad och spela i lördagens Senior Bowl-match. Samtidigt skadades en av de andra skadade prospekten som satt utanför torsdagens träning, Washingtons försvarstackling Levi Onwuzurike, på onsdagen när Meinerz dominerade det möjliga topp-50-valet i en en-mot-en-representation.

Meinerz är inte på den nivån av uppskattning bland scouter än. Så han kommer bara att fortsätta försöka spela igenom sin skada.

"Det är 100 procent klyscha," sa Meinerz agent, Ron Slavin, "men det är helt sant: han ärAlltom fotboll. Han har tränat och övat för det här ögonblicket, och han gör absolut det bästa av det. Han låter inte [den trasiga handen] sakta ner honom alls."

Magen i all ära

En del av Meinerz plötsliga uppkomst har varit för hans utseende på planen. Med sin Senior Bowl-tröja uppstoppad under axelkuddarna, och exponerar sin härliga magkänsla, har Meinerz tagit sociala medier med storm de senaste dagarna.

Detta innehåll är inte tillgängligt på grund av dina integritetsinställningar.

Uppdatera dina inställningar här för att se det.

Det är en sak när DK Metcalf – med sin Adonis-liknande ram –klädd av sig vid ett förberedande mötemed Seattle Seahawks huvudtränare Pete Carroll (som också tog av sig tröjan) under ett viralt ögonblick för några år sedan. Det är en helt annan när en linjeman på 320 pund tar skin-to-win-metoden.

"Jag jobbar på det", skämtade han. "Jag har inga magmuskler. Just nu har jag fatet."

Utseendet är inte nytt för den här veckan. Den tidigare UWW-lagkamraten Nate Trewyn sa att Meinerz anammade magen-ut-metoden för några år sedan i praktiken, och höll den exponerad även när Wisconsin-vintern höjde sitt fula huvud.

"Han har alltid gillat att ... låta magen andas," sa Trewyn.

Varför Quinn Meinerz kan hoppa från D-III till NFL

Trewyn kan verkligen uppskatta Meinerz uppgång från D-III-nivån till NFL, efter att ha tillbringat tid de senaste åren på listorna för Los Angeles Rams och Tampa Bay Buccaneers, och efter att ha ägnat stor uppmärksamhet — till Meinerz mage och hans prestation — detta vecka.

När de spelade tillsammans med Warhawks var Trewyn centern och Meinerz vänstergardet. Warhawks snittade nästan 6 rusande yards per försök, rullade ihop nästan 42 poäng per match och slutade med 13-1 och förlorade bara i den nationella titelmatchen mot Mary Hardin-Baylor (Texas).

Trewyn är inte förvånad över Meinerz uppgång sedan dess. Meinerz dök upp som en NFL-prospekt under sin juniorsäsong 2019, varefter scouter gav honom mestadels senare-rundan draft-betyg. Nu efter en stark start på Senior Bowl är Meinerz en av de bästa historierna från årets match.

"Alla som känner honom vet om hans arbetsmoral, och efter att ha arbetat tillsammans med honom kan jag säga att det är på riktigt," sa Trewyn. "Men det som är imponerande för mig är hur bra han gör det på centern. Det är svårt att gå från guard till att aldrig spela center och ta dina första centerreps i Senior Bowl, gå upp mot toppkillarna i din klass.

"Jag kan inte berätta hur svårt det är för de flesta att göra den justeringen. Han har bara varit fenomenal hittills. Men när jag känner honom är jag inte heller förvånad.”

NFL-draft: Möt D-III-prospektet (med blottad mage och bruten hand) som stjäl Senior Bowl-showen (2)

Den här veckan i Mobile har han tagit reps på center och vakt, och den mångsidigheten har gett resultat.

"Centre försöker hjälpa till att få alla att samlas genom att vara på samma sida med alla fem [offensiva linjemän]," sa Meinerz. "Det är många nya saker, och väldigt snabbt var jag tvungen att lära mig det. Jag lade ner den tid jag var tvungen att [förbereda mig för Senior Bowl], och jag ville visa [Delphins tränarstab] att jag kunde lära mig saker snabbt.”

Med skördetröskan inställd och många skolor förhindrar att utomstående idrottare tränar på sina proffsdagar på grund av covid-relaterade försiktighetsåtgärder, kanske Meinerz inte får samma pro-day-stadium som andra 2021-utkastprospekter kommer att räkna med. Det är möjligt att han kommer tillbaka till EXOS träningscenter i Dallas, där han har förberett sig för Senior Bowl, för att testas för skördeträning. Och även om han inte kommer att förutsäga sina testsiffror, förväntas Meinerz lägga upp tider som är bättre än Marpets, som arbetade sig till att bli det 61:a valet i draften - det högst draftade valet i D-III-historien .

Kan Meinerz slå det? Det skulle vara tufft med tanke på att han inte spelade den senaste säsongen. Men med tanke på det arbete Meinerz har lagt ner kan det inte uteslutas.

Det har varit några vilda månader för 22-åringen, efter att ha lämnat Whitewater-programmet i oktober, tillbringat några månader med att träna på bröderna Watts (J.J. T.J. och Derek) anläggning i Milwaukee, och arbetat med OL-gurun Duke Manyweather i Texas i december innan han landade på Senior Bowl, som har varit hans inofficiella come-out-fest denna månad.

"Jag spelar bara fotboll igen, gör det jag gör," sa han.

Mer från Yahoo Sports:

  • Texans Watson ber om en byte från Houston

  • Sohi: LeBrons största styrka är hans konsistens

  • Mets ägare lugnar fans som är oroliga över GameStop-frenzy

  • Thamel: Vols fans måste komma över sig själva efter Heupel anställning

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 05/03/2023

Views: 5245

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.