New Heights: The Elevation and Domination of the Kelce Brothers' Hit Podcast - Boardroom (2023)

Den är inte ens ett år gammal, men podcasten med Jason och Travis Kelce i huvudrollerna har blivit ett nationellt fenomen.

Showen var inte planerad att börja förrän 19:30, men horder av fans stod uppradade utanför Kansas City Music Hall två timmar tidigare. Med majoriteten påkläddKansas City ChiefsellerPhiladelphia Eaglesutrustning, det var inget att ta miste på vad publiken kom för att se. För första gången någonsinNya höjderpodcast varvärd för en liveshow.

Medvärd av Jason ochTravis Kelce, veckoprogrammet ger fans ofiltrerad tillgång till två framtida Hall of Famers sinnen. Bröderna, vars charm utanför planen är lika förtjusande som deras färdigheter på rutnätet, välkomnade en slutsåld publik onsdagen den 26 april i centrala Kansas City, en natt innan staden stod värd för NFL Draft. Travis har kallat City of Fountains hem sedan han draftades 2013, och hjälpte senast laget att vinna sin andra Super Bowl-titel på fyra år. Noterbart slog han sin äldre bror i det spelet, som många kallade "Kelce Bowl".

Att behålla en lyssnare i 90 minuter varje vecka är ingen lätt bedrift, men fansen verkar dras till paret. Kanske beror det på att vi kan föreställa oss liknande diskurs med våra egna syskon eller vängrupp. Eller så kanske det är kul att se idrottare fälla den där "tuffa killen" exteriör. Oavsett katalysator har den skapat ett fenomenalt innehåll under de senaste 10 månaderna.

"Det är otroligt att se hur fans har tagit till sig showen och tillåtit oss att engagera oss på en helt ny nivå", delade Jason och Travis med Boardroom i ett mejl. "De 92 procenten tar med sig den energin vecka efter vecka. Att få möjligheten att uppleva det i realtid som en del av liveshowen är en karriärhöjdpunkt för oss båda.”

"Historien lyfter konversationen", tillade Tunde St. Matthew-Daniel, SVP för originalinnehåll på Wave Sports + Entertainment, som producerar podcasten. "Det är dessa killar, deras historia tillsammans inte bara som spelare utan också bröder. Och så har du det som din grund att typ bygga vidare på. Det är som att de har den delade erfarenheten av att vara NFL-bröder, men det är ännu viktigare att de har den gemensamma erfarenheten av att växa upp i samma hushåll, bara två av dem."

St. Matthew-Daniel förstår vad som gör ett välsmakande program, och han visste hur framgångsrik denna show skulle bli nästan omedelbart. Med snålhet på NFL, Spotify och Uninterrupted gjorde hans förmåga att berätta och skilja idrottare från deras hantverk det lätt för St. Matthew-Daniel och WSE att se den långsiktiga potentialen för "New Heights".

Idrottare som väljer att producera originalinnehåll som möjliggör bättre självuttryck stärker bara bandet de har med fansen. Medan han pratade med Aaron Eanes, Travis manager och en exekutiv producent förNya höjder, sa han att denna trend kan spåras tillbaka till att spelare "inte känner att deras röster hörs i traditionella medier."

"När man utvecklarNya höjder, vad vi i slutändan ville göra annorlunda var att ha en konversation mellan två bröder som båda är bäst på vad de gör, men som samtidigt har väldigt olika synsätt och intressen”, sa han. "Så inte bara fokusera på fotboll och X och O, utan att ha ett allmänt samtal om livet och vad som händer i den allmänna vardagen och ge folk en titt bakom ridån. Vilket i slutändan är anledningen till att jag skulle säga att New Heights har framgång med en bredare publik än bara den typiska fotbollsfan."

Eanes har en poäng. Jason och Travis, även om de är vördade för sitt spelande, har höjt sin kändisstatus bort från fotboll. En månad efter att ha lyft Lombardi för andra gången var Travis i New York som värdSaturday Night Live. Aldrig för långt från sin yngre bror, gjorde Jason en cameo i en av sketcherna.

Tillsammans med dåvarande lagkamraten Beau Allen 2018 gästspelade Jason i Super Bowl LII-temaavsnittet av It's Always Sunny in Philadelphia, "Charlie's Home Alone", i Charlie Kellys fantasi.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kom på vår lista för sportaffärer varje vecka, branschtrender, intervjuer och mer.

Gästlistan

En annan stor del av podcastens framgång är A-listans gäster som Jason och Travis bokar. Duon är underhållande på egen hand, men du ser en annan nivå av skämt med en tredje (eller fjärde) röst. Bland de många som har anslutit sig till dem är deras föräldrar Ed och Donna Kelce, legendariska tight endarna Rob Gronkowski och Shannon Sharpe, och senast Chiefs huvudtränare Andy Reid.

Med en lista med kända ansikten som cirkulerade i Kansas City den helgen hade de två många alternativ för att överraska publiken. De gjorde inte besviken. Så snart hans namn ropades upp, utbröt 10 700 gäster i buo som kommissionärRoger Goodellgick upp på scenen. Goodell, förvisso van vid mottagandet, accepterade hånarna, samtalade med bröderna och gick därifrån med tillräckligt med tid för bröderna att välkomna flera vänner. Sammanlagt hörde publiken från Chiefs center Creed Humphrey, Chiefs legend Tony Gonzalez, från Kansas City ochModern familjalun Eric Stonestreet, nyligen pensionerade Chiefs QB Chad Henne, och för att avsluta showen, den tvåfaldiga NFL och Super MVP självPatrick Mahomes.

Under den två timmar långa soiréen drack man massor av öl på scenen, merch svävade i höjden från t-shirtvapen och dialogen nådde en överdrivet rolig mängd trolling.

"Något vi verkligen är stora på är att bygga program med din värd", sa St. Matthew-Daniel. "Var inte överberoende på gäster. Jag säger inte att gästcentrerade shower inte fungerar. Det finns många gästcentrerade shower, särskilt inom sportområdet, som gör det riktigt bra. Men vi bestämde oss för att bygga en show med de här två killarna som kunde stå på egen hand även om vi aldrig bokar en gäst.”

För de som följerNya höjdersedan avsnitt ett i höstas vet du att St. Matthew-Daniel har en poäng. Det var inte förrän den 11:e delen som de presenterade sin första gäst, Eagles QB Jalen Hurts. För att inte komma i skymundan gjorde Mahomes sin debut i avsnitt 15.

"Jag tror att vi prioriterar brödernas dynamik framför gäster, och anledningen till att vi gjorde det är för att vi tror att Travis och Jason båda är stjärnor i vad de gör," sa Eanes. "De är extremt roliga, extremt kunniga, och det är vad fansen gillar att se. Så det var det vi först och främst ville hålla, för att ge dem en plattform för att visa upp sina idéer, sina åsikter, sina passioner och sina intressen. Jag skulle ärligt talat säga att den största förmånstagaren var Jason eftersom folk inte förstod hur rolig han är, hur kvick han är och hur insiktsfull han är.”

Nå nya höjder

Med sportpodden nr 1 i landet, uppmärksamheten från två fandomar som firar varje rörelse och en sommar för att bygga fart för ytterligare en säsong, är det rimligt att undra vad framtiden har förNya höjderser ut som - särskilt efter att de två går i pension från fotbollen.

"Vi utvärderar alltid möjligheter, så jag tror att det är lätt att tänka på vad framtiden har att erbjuda," sa Eanes. "I slutet av dagen är vi fokuserade på hur vi gör bästa möjliga podcast och hur vi kan ge lyssnarnas community att vi bygger bästa möjliga upplevelse och insikt. När vi utvärderar ett beslut eller en möjlighet som presenteras tänker vi alltid på de två sakerna, och därifrån är det väldigt lätt att ta reda på vad som är vettigt och vad som inte gör det."

Ur hans perspektiv säger St. Matthew-Daniel att de är engagerade i att göra podden tillgänglig via alla plattformar. Oavsett om det är att lyssna på Kelces på en löprunda, titta på deras dynamik på YouTube eller bara ta del av Instagram och TikTok, är målet att göra en holistisk show som förblir autentisk. St. Matthew-Daniel betonade också deras fokus på att bygga blygsamt, något han lärde sig av en annan idrottare som blev världsomspännande mediasensation.

"En sak som LeBron alltid brukade säga när jag var en del av Springhill-familjen är "Behåll det viktigaste, det viktigaste", sa han. "Vi vill inte ha den här showen på något sätt - trots att det har varit en stor framgång hittills - dra uppmärksamhet från vad killarna gör på planen."

Nya höjderfinns att streama på Apple Podcast, Spotify, YouTube och Amazon Music.

Läs mer:

Intervju

Media 10 maj 2023

"Iman Amongst Men" blir sårbar i säsong 2

Styrelserummet pratade med NBA-mästaren Iman Shumpert och hans bror Ahrii Shumpert om vad som väntar i den nya säsongen av deras populära podcast. …

musik 4 april 2023

Travis Kelce tillkännager invigningsfestivalen "Kelce Jam" för NFL Draft Weekend i Kansas City

Den blivande Hall of Famer och försvarande Super Bowl-mästaren vill att Kansas Citians och de som besöker NFL Draft kämpar för sin rätt att festa – välkommen till Kelce Jam! 2023…

Intervju

Media 30 mars 2023

sporter 15 mars 2023

ETC:erna: Kevin Durant förutspår Bronnys framtid

Media 9 mars 2023

JoJo Siwa, Rosie O'Donnell, Laverne Cox Gå med i iHeartMedias nya HBTQ+ Podcast Network

sporter 9 mars 2023

"Carbone Beach" återvänder till F1 Miami Grand Prix för $3 000 per plats

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 07/12/2023

Views: 5235

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.