Kanadas 8 bästa centrala luftkonditioneringsapparater - jämförelser med luftkonditionering (2023)

Kanadas 8 bästa centrala luftkonditioneringsapparater - jämförelser med luftkonditionering (1)

Att installera ett nytt centralt luftkonditioneringssystem i ditt hem är ett stort beslut. Med så många olika märken tillgängliga finns det många alternativ att överväga. Du vill titta på hur energieffektiva enheterna är, inklusive SEER-förhållandet, garantin, kostnaden och vilka funktioner som kommer med luftkonditioneringen.

Det är viktigt att veta att ditt hems kvadratmeter kommer att hjälpa dig att bestämma kostnaden för din luftkonditioneringsinstallation. Ju större hem, desto dyraste är enheten och installationen. Innan du tittar på de bästa centrala luftkonditioneringsmärkena är det bra att veta vad en SEER är och hur det kan påverka ditt beslut.

Vad är SEER?

SEER står förSäsongsbetonad energieffektivitetskvot. Varje luftkonditioneringsenhet har ett SEER-betyg, vilket låter dig veta dess nivå av energieffektivitet. SEER-betyget är kyleffekten under sommaren, dividerat med luftkonditioneringens totala elektriska energitillförsel under samma kylsäsong. Du vill ha en AC-enhet med högre SEER, eftersom det betyder att den är mer effektiv. Det kommer att hålla ditt hem svalare samtidigt som det kostar dig mindre på din månatliga energiräkning.

Kanadas 8 bästa centrala luftkonditioneringsapparater

1. Bärare

När det kommer till energieffektivitet är Carrier en av de bästa. Carrier luftkonditioneringsapparater har en av de högsta SEERs på marknaden just nu och får 21 SEER-betyg för att göra dem till en topputmanare. De kommer också med en stor garanti så, i det sällsynta fall du skulle stöta på några problem, kommer du att ha sinnesfrid och veta att du är täckt.

Du vill ha en luftkonditionering som kommer med många fantastiska funktioner, och Carrier täcker dess baser. Till exempel var Carrier Performance Series 24ACC6 i topp förra året för de bästa innovativa funktionerna. Den modellen kommer med ett luftrenarsystem för att förbättra kvaliteten på ditt hems luft, en förångare UV-lampa, samt inbyggd ventilation för att hålla ditt hem svalt och luften ren. Även om prisklassen kan vara högre än andra modeller och märken, tenderar reparationer att vara överkomliga. Med Carrier vet du att du får värde för dina pengar. Med bra kundservice och speciell finansiering är Carrier ett välrenommerat företag att överväga att köpa från.

Det finns många olika modeller av Carrier luftkonditioneringsapparater, inklusive Performance 17 24ACB7, Performance 16 24ACC6, Performance 13 24ACB3, Infinity 21 24ANB1, Infinity 19VS 24VNA9 och många fler. Kostnader för installation och enheter kommer att variera beroende på vald modell och kvadratmeter i ditt hem.

Kosta:En luftkonditionering från Carrier Air Conditioners kan kosta mellan $1750 - $2200 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

2. Goodman

Goodman har varit ett pålitligt företag under lång tid. Deras luftkonditioneringsenheter är också mycket energieffektiva, enheterna får upp till 19 SEER, vilket gör dem till ett bra val för luftkonditionering. De kommer också med en stor garanti. Förra året ansågs Goodman-modellen GSXC18 ha en av de bästa centrala luftkonditioneringsgarantierna i Kanada mot flera andra märken. Den modellen kommer med en 10-årig enhet och byte av delar, samt en livstidsgaranti på kompressorn. En annan bra funktion med Goodman modell luftkonditioneringsapparater är priset. Dessa modellers priser tenderar att vara lägre jämfört med andra märken.

Goodman har många modeller att välja mellan för ditt hems centrala luftkonditionering. Dessa modeller inkluderar men är inte begränsade till Goodman DSXC18, Goodman DSXC16, Goodman GSX16 och Goodman GSX14. Med fantastiska funktioner och ett bra pris är detta märke ett av de bästa luftkonditioneringsmärkena i Kanada. Om du letar efter ett mellanprisalternativ som fortfarande ger dig den kvalitet du letar efter, kan Goodman vara märket för dig.

Kosta:En AC-enhet från Goodman Central Air Conditioners kan kosta mellan $1100 - $2000 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

3. Trane

Trane har blivit ett hushållsvarumärke när det kommer till de bästa luftkonditioneringsapparaterna i Kanada. En av funktionerna som Trane är kända för är deras omfattande garantier och långa livslängd. På samma sätt som Goodman har de 10 års garanti på arbete och delar. Även om deras energieffektivitet fortfarande är hyfsat hög och får 14 SEER, är det mer ett mellanklassalternativ för effektivitet. De har också bra kundservice och speciella finansieringsalternativ som kan tilltala vissa husägare.

En modell att hålla utkik efter är Trane-modellen XL18i TruComfort. Denna speciella luftkonditioneringsenhet kommer med en av de högsta garantierna på listan. Den levereras med 12 års garanti på kompressorn och 10 års garanti på delar. Den får också högre poäng på SEER-skalan än deras andra enheter, och kommer in på 18. En annan anmärkningsvärd modell är Trane-modellen XL16i. Den levereras med ett avancerat diagnostiksystem som gör att enheten kan känna igen och lokalisera eventuella problem som enheten eller systemet kan uppleva.

Återigen kommer priserna att variera beroende på storleken på ditt hem och vilken enhet du väljer att gå med. Några populära luftkonditioneringsmodeller från Trane inkluderar Trane XR14, Trane XL16i, Trane XR16, Trane, XR17 och många andra. Om du letar efter en bra garanti på delar och arbete, ett avancerat diagnostiksystem och många andra fantastiska funktioner i din luftkonditioneringsenhet, kolla in Trane.

Kosta:En AC-enhet från Trane Central AC Units kan kosta mellan $2250 - $3200 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

4. Reum

Runt omkring har Rheem centrala luftkonditioneringsapparater fantastiska funktioner, priser och garantier som gör företaget till ett av de bästa luftkonditioneringsmärkena i Kanada. Deras enheter är otroligt effektiva, med SEER-betyg som stiger hela vägen till 20, och kommer med långvariga garantier för att säkerställa att du är täckt i många år framöver. Deras priser är några av de lägsta du kommer att se på marknaden, liksom den här listan. Till exempel har deras modell Rheem Classic RA14 en låg enhet och installationskostnad på cirka $3450.

Rheem är stolt över de olika luftkonditioneringsmodellerna de erbjuder. Dessa modeller inkluderar Rheem Classic RA13, Rheem Classic RA14, Rheem Classic RA16, Rheem Classic Plus RA17 och Rheem Prestige RA20. Rheem luftkonditioneringsapparater kommer med låga priser, bra garantier och många funktioner som erbjuder den bästa centrala luftkonditioneringen i Kanada att överväga för ditt hem.

Kosta:En AC-enhet från Rheem Air Conditioners kan kosta mellan $950 - $1900 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

5. Lennox

Lennox luftkonditioneringsapparater är välkända för sin häpnadsväckande energieffektivitet. Deras SEER-betyg är högre än konkurrenterna på de flesta modeller, inklusive modeller med en poäng på 23,5. Det är det högsta SEER-betyget på listan. En modell av dem, Lennox Elite Series modell XC16, kommer med ett smart system som kan lära sig vilken temperatur din familj föredrar och hjälpa till med termostatprogrammering. Den fungerar med din termostat för att hålla din hemtemperatur reglerad efter dina önskemål och kan enkelt justeras för dina föränderliga behov.

En annan modell som har fått beröm är Dave Lennox Signature Collections modell SL18XC1. Den kommer med ett bra ljudbetyg, eftersom husägare knappt kan höra det när det är i drift. Tillsammans med deras högsta effektivitet, ljud och temperaturreglering kommer de också med en långvarig garanti för att hålla dig täckt.

Deras luftkonditioneringsenheter faller på den dyrare sidan, och installationskostnaderna kommer också att variera. Även om priset på dessa enheter kanske inte är den mest övertygande delen om Lennox-enheter, är de återstående funktionerna det. Lennox-modeller klarar sig genomgående bra med husägare, eftersom de är byggda med kvalitet och har ett gott rykte om hållbara HVAC-produkter. Dess energieffektivitet, smarta system och många andra fördelar har hållit husägare svala och glada i många år.

Kosta:En AC-enhet från Lennox HVAC Units kan kosta mellan $2000 - $4000 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

6. York

Ett annat mycket energieffektivt luftkonditioneringsmärke är York. York har hållit kunderna nöjda i många år med sina kvalitetsenheter. En enhet som prisades för sin energieffektivitet från York är York Affinity Series-modellen YXV har en SEER upp till 19,5, vilket gör den till en utmanare på marknaden. De har också en anmärkningsvärd garanti kopplad till varje enhet. Till exempel kommer den tidigare nämnda enheten med en 10-årig reservdelsgaranti, 1-års arbetsgaranti och en begränsad livstidsgaranti på kompressorn. En annan sak som husägare gillar med York luftkonditioneringsenheter är hur tysta de är. De kommer med en funktion som kallas QuietDrive, där systemet är installerat med en funktion utformad för att hålla din luftkonditioneringsenhet tyst.

York centrala luftkonditioneringsapparater finns i ett brett utbud från budgetstartenheter till avancerade system för större hem. Med ett stort urval, brusreducerande funktioner och höga SEER-betyg för många enheter som erbjuds av detta företag, förblir York en topputmanare för den bästa centrala luftkonditioneringen i Kanada.

Kosta:En AC-enhet från York AC Units kan kosta mellan $1100 - $2400 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

7. Ruud

Ett annat väl avrundat varumärke är Ruud. Energieffektiviteten för en Ruud luftkonditioneringsenhet är bra, med ett genomsnittligt SEER-betyg på cirka 16 för sina enheter. Detta gör det till ett mellanklassalternativ, som fungerar bra för många hem. För något lite bättre har Ruud Achiever Plus Series modell UA17 en SEER på 17, vilket gör den både kostnadseffektiv och energieffektiv. Garantin som följer med dessa enheter är också ett attraktivt försäljningsargument. Den tidigare nämnda modellen kommer med långvarig garanti. Delarna har 10 års garanti, och själva enheten kommer med 10 års villkorlig garanti. På detta sätt, om du någonsin har problem med ditt centrala luftkonditioneringssystem, kommer du att vara täckt i minst ett decennium. Med bra kundservice och speciella finansieringsfunktioner är Ruud definitivt en utmanare.

Ruud Central Air Conditioners har många olika modeller som sträcker sig i energieffektivitet. Dessa inkluderar Ultra UA20, Achiever Plus UA17, Achiever 16, Achiever 14 och så vidare. Om du letar efter ett energieffektivt alternativ som inte har för högt pris, överväg en Ruud luftkonditionering.

Kosta:En AC-enhet från Ruud Central Air Conditioners kan kosta mellan $1100 - $1700 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som VVS-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

8. Heil

Heil erbjuder några av de bästa centrala luftkonditioneringsapparaterna i Kanada. Toppmodeller har ett SEER-poäng på 19. Tillsammans med energieffektiviteten finns det många andra fördelar med dessa enheter. De kommer med 10-års omfattande garantier. Heil luftkonditioneringsapparater kommer också med ett avancerat ljudreduceringssystem. Många av dessa funktioner finns i Heil QuietComfort Series modell HSA5. Dessa enheter är byggda för att hålla tyst i ditt hem.

Vissa Heil luftkonditioneringsapparater kommer också med olika funktioner för att säkerställa att din enhet håller igång genom åren. Detta inkluderar skyddande hörnstolpar, ståldetaljer, komponenter som kommer att motstå korrosion över tid och en inbakad finish för att hålla din enhet stark och skyddad i många år framöver.

Heil Air Conditioning har ett otroligt brett utbud av AC-enheter. Några av enheterna med det bästa SEER-betyget är Deluxe 19 HVA9 Smart Sense, Deluxe 17 HCA7, Quiet Comfort HSA6 16, Performance N4A7 och Performance N4A5. Detta märke erbjuder hållbara AC-enheter med mellanklasseffektivitet. Dessutom hittar du en Heil till ett pris som är mycket lägre än deras konkurrenter.

Kosta:En AC-enhet från Heil Air Conditioners kan kosta mellan $895 - $1400 plus installationsavgifter, beroende på storleken på ditt hem. För mer komplexa installationer, som HVAC-system som behöver eftermonteras, blir kostnaden högre.

Installera din nya luftkonditionering i sommar

Kanadas 8 bästa centrala luftkonditioneringsapparater - jämförelser med luftkonditionering (2)

Oavsett vilken luftkonditioneringsenhet du väljer, se till att du anlitar ett välrenommerat och erfaret VVS-företag för att installera det. De kan hjälpa dig att köpa rätt luftkonditioneringssystem för storleken på ditt hem och specifika behov. Om ditt kylsystem inte är rätt dimensionerat för ditt hem kommer du att förlora på antingen hemkomfort eller energieffektivitet. När du anställer ett proffs får du sinnesfrid att veta att de kommer att installera det korrekt. I vissa fall måste din nuvarande VVS och kanalsystem eftermonteras för din nya centrala luftkonditionering. För expertråd, kvalitetsprodukter och kundservice, anlita alltid ett välrenommerat VVS-företag för att köpa och installera din luftkonditionering.

Hitta RenovationHitta certifierade luftkonditioneringsföretag i din stad idag!

Kanadas 8 bästa centrala luftkonditioneringsapparater - jämförelser med luftkonditionering (3)

RenovationFindCertifiedär en symbol för integritet som endast innehas av de mest pålitliga företagen inom hemförbättring, service, underhåll.

AlbertaBritish ColumbiaSaskatchewan
Edmonton Air Conditioning CompaniesKelowna Air Conditioning CompaniesRegina Luftkonditioneringsföretag
Calgary LuftkonditioneringsföretagVancouver LuftkonditioneringsföretagSaskatoon Luftkonditioneringsföretag
Victoria Air Conditioning Companies
ManitobaNova ScotiaNewfoundland
Winnipeg LuftkonditioneringsföretagHalifax luftkonditioneringsföretagSt. Johns luftkonditioneringsföretag
OntarioQuebecNew Brunswick
Toronto LuftkonditioneringsföretagMontreal Air Conditioning CompaniesFredericton Air Conditioning Companies
Barrie Air Conditioning CompaniesLuftkonditioneringsföretag i Quebec CityMoncton Air Conditioning Companies
Hamilton LuftkonditioneringsföretagSaint John Luftkonditioneringsföretag
Kitchener Luftkonditioneringsföretag
London Luftkonditioneringsföretag

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 04/13/2023

Views: 5247

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.