Jag hoppas att du hade en god natt på spanska | Bilder | Gif | Önskar 2020 (2023)

Godnatt,Gör dina färdigheter att precisera din sömnighet och behöver någon "godnatt" på spanska? Nej? Då har du kommit till rätt plats. Det finns några sätt vi säger att vi är trötta ochGodnatt. Även om de inte säger dessa exakta motsvarigheter, finns det några liknande kvällsfraser på spanska som du kommer att använda för att nämna godnatt. Det är bra spanska fraser att hålla sig tillgängliga eftersom du kommer att säga dem de flesta dagar till dem runt omkring dig. Det finns ingen konjugation eller behöver oroa sig för artighetsnivån här. Buenas Noches är ok för alla sociala situationer för att nämna godnatt eller adjö. Men du kan dessutom använda den här frasen för att nämna hej till någon under kvällen, som du skulle säga "god kväll" som en hälsning på engelska. Men på spanska vill du faktiskt önska att de får en ärlig natt. För detta säger du Que pases Buenas Noches. Den formella versionen (för någon du inte känner väl) använder usted-formen, vilket är den artiga typen av "du". Det finns ingen riktig "god kväll"-fras på spanska. Hela eftermiddagen, fram till 19:00 eller 20:00 när det börjar nattetid, säger du Buenas tardes ("god eftermiddag"). Efter mörkrets inbrott använder du Buenas noches ("god natt") som en hälsning. Detta speglar den spanska kulturen. Den spanska arbetsdagen är mycket längre än normalt, från cirka 8:30 till 20:00.

En av förklaringarna att det tar farväl är att de har en tendens att kräva en längre paus mitt på dagen (cirka 13:30 till 16:30), kallad siesta. För spanjorer som arbetar dessa typiska timmar varar eftermiddagen (Tarde) tills de går ledigt, sedan börjar natten (Noche). Det är lite annorlunda än på engelska, men det är en hälsning mindre du skulle vilja ta reda på. På engelska säger vi ofta "sweet dreams" som svar på att någon säger Godnatt. På spanska säger du "dulces sueños". Dulce betyder "söt" och sueños betyder "drömmar", därför är översättningen strikt en motsvarighet. Om du vill skapa en hel mening lägger du till Que tengas dulces sueños ("Har söta drömmar"). Om du föreläser någon du är på randen av, säger du också descanso.

Det betyder "vila väl", och det är en off-the-manschetten tack vare att man önskar någon att sova lugnt efter en lång, tröttsam dag. annorlunda, vi svarar "god natt" på engelska är "sov tight" eller "sov gott". För detta kommer du att säga duermas bien. Om du specifikt vill nämna "sov tätt" är det sueño profundo, även om detta inte är lika vanligt på spanska som duermas bien. Ordet Profundo betyder faktiskt "djup", så du önskar någon "djup sömn".

Om du föreläser din make eller make, eller kanske ditt barn, kommer du att säga Buenas Noches mi amor. detta antyder "Godnatt, min älskling". Om du säger detta till både din make och ditt barn vid en motsvarande tidpunkt, ändrar du mi Amor till pluralformen: Buenas Noches mis Amores. Mi är att det possessiva "jag" på spanska, och förälskelse är kärlek. Om du vill vara särskilt tillgiven, kommer du att säga Que sueñes Conmigo ("Må du drömma om mig"). I spansk kultur är det vanligt att gå med någon och kalla dem "min kärlek" eller "vackra". Spanska är fylld med romantiska ord, och spansktalande människor gillar att låta romantiska.

Det är skönt att alltid få komplimanger, eller hur? Även om Hermosa är den bokstavliga översättningen för "vacker", är det vanligare att nämna Bella eftersom Hermosa låter lite formellt. du kommer också att ändra slutet -a till -o när du föreläser en person. Så, Bonita blir bonito, och så vidare. Varför inte prova att berömma andra på flera alternativa sätt när du väl önskar dem godnatt? Även om ord som Bella och Guapo översätts som "vacker", "snygg" eller "snygg" på engelska, är de inte könsbundna som de är på engelska. Så, när du väl säger guapa, får det betydelsen "härlig" även om den bokstavliga översättningen är "snygg".

(Video) Knock Down The House | FULL FEATURE | Netflix

Den här är enkel att minnas. "Godnatt, baby" på spanska är Buenas noches bebe. Men spanska är fylld med kreativa söta smeknamn, som mi Cielito ("min lilla himmel") eller mi corazón ("mitt hjärta"). Så du kommer att ändra det på många olika sätt. Om du chattar med ett litet barn kommer du att säga Buenas noches, Chiquito eller Chiquita ("God natt, liten pojke/tjej"). Vi pratar massor om hur viktig sömn är för det dagliga livet och hur stor andel den kan påverka din allmänna hälsa. Det finns också många artiklar skrivna om hur föräldrar, särskilt nyblivna mammor, sover men andra och hur skadligt som kommer att vara för deras hälsa och lycka.

Livsförhållandena kommer att påverka hur stor andel av sömnen du får. Sömnmiljö, sömnrutiner och allmän livsstil spelar alla en roll i god sömnhygien. Så, kommer det som en överraskning att sömn och ras också är sammankopplade? Det borde det inte. vi vet alla att planeten håller på att vakna till upphöjda erkänna vita privilegier och det är också dags att uppfostra hur det privilegiet påverkar förmågan att sova gott i mörkret. Sömn kan vara en handelsvara.

Att få den sömn du vill och ha kraften att vila när du väl behöver det är en lyx. Varför har vi inte pratat mer om detta? Ärligt talat beror det på att förklaringarna kring att inte få den sömn du vill när du är en svart kan göra andra obekväma. Det går djupare än att helt enkelt inte ha de rätta kuddarna eller att inte ha förmågan att dämma ut första morgonsolen. Det är först under de senaste 20 åren som forskare har börjat identifiera och studera skärningspunkten mellan sömn och ras. Vi försöker inte förenkla saker eller försvaga svårighetens komplexitet, men vi vill uppmärksamma varför svarta människor är mer sömnberövade än andra raser. Multi-etnisk studie av ateroskleros (MESA) forskare har hittat bevis för att ju längre du bor från ett rikare område, desto mer sannolikt är det att du utvecklar insulinresistens som kan orsaka diabetes eller andra hälsoproblem.

När de övervakades var svarta också mer benägna att rapportera sömnighet under dagtid och vaknade oftare mitt i natten. Återställande sömn som är det som hjälper våra kroppar att regenereras är extremt känslig för oro. Upplevda hot och diskriminering anses allmänt påverka en svart persons förmåga att komma in i ett djupt skede av sömn negativt. Ju mer diskriminering som känns desto mindre sannolikt kommer återställande sömn att inträffa. Dessutom har människor som diskrimineras mycket mer oro under dagen. Deras hjärna hyser dessa negativa upplevelser och att de ständigt oroar sig för hur de ska undvika situationer där de kommer att bli diskriminerade, uppleva rasfördomar eller utsättas för fysisk skada.

Sömnmiljön påverkar också till stor del förmågan att uppmana till en ärlig nattsömn, och i detta fall menar vi den geografiska miljön. Det finns en fantastisk video som undersöker den systemiska rasism som påverkar svarta människors förmåga att handla eller hyra bostäder i trygga stadsdelar, även när dessa människor anses vara borgerliga. när du väl sover i ett område där vaksamhet är viktigt är det mycket svårare att få den standardvila du vill ha. Svarta människor utsätts också för jobbdiskriminering, vilket ofta innebär att de befinner sig i ett jobb för att tjäna den inkomst de har. Att arbeta längre eller oregelbundna timmar, inklusive en förlängd pendling, förnekar kraften att uppmana de sju till åtta fasta timmarna av sömn varje natt som stöder hälsan. Det finns också en brist på resurser och en brist på medvetenhet när det involverar stödalternativ för svarta människor som hanterar sömnproblem.

(Video) The Secret why you´re always Tired ⭐️ Plane Museum, Toy Workshop & Watercolor Painting 🪁 Art Vlog

Som ett litet genombrott har vi sammanställt en förteckning över svartägda företag som stödjer sömn och välbefinnande. Som någon som är mycket investerad i vikten av sömn och som har ägnat ett decennium åt att studera och utbilda familjer överallt på planeten om sömn, önskar jag att jag hade uppmärksammat effekten av att ras kan bära sömn tidigare. Även om jag uppmuntrar alla att skapa en mycket bättre läggdagsrutin och att prioritera vila, vet jag nu att det inte är så enkelt för BIPOC. Systemisk rasism når långt och brett in i alla aspekter av livet och hindrar svarta människors förmåga att prioritera sin hälsa och välbefinnande.

Det är dags att öppna våra sinnen och inse vilken andel vita privilegier som påverkar de alternativ vi har och därför de val vi gör när det handlar om att stödja vad våra sinnen och kroppar behöver. Alanna McGinn är skaparen av den fantastiska Night Sleep Cleanse och grundare till farväl Sleep Site, en familje sömnkonsultverksamhet som hjälper barn till vuxna att sova bättre. Alanna och hennes globala team arbetar med familjer för att övervinna deras sömnproblem. du kommer att följa hennes expertråd om The Marilyn Denis Show, The Goods och Your Morning och nationella publikationer som Today's Parent, Maclean's, Prevention och Huffington Post. Nu i alla fall även om det är så viktigt att specialisera sig på din sömn under covid-19-pandemin. Vi förstår att du helt enkelt inte vill lyssna på längre om covid-19.

Det är svårt att smälta all kunskap som börjar på timbasis och ständigt pivotera för att reglera rekommendationerna och vara säker. Men som alltid, och särskilt under dessa utmanande tider, förblir farväl Sleep Site fokuserad på dig och din familjs sömn och ser till att de flesta sover så gott de vill. Och hej, om vi helt och hållet menar en ljus sida av detta, så betyder rekommendationerna från experter överallt för att öva social distansering och självisolering (om du har rest eller upplever symtom) att alla har tid att få den sömn de har. Sömn är en så avgörande faktor när det handlar om god allmän hälsa.

Tyvärr kan störd sömn, sömnbrist och sömnstörningar sätta vår säkerhet i fara, vilket påverkar det mentala välbefinnandet, förlorad produktivitet och en allmän nedgång i hälsa, i alla åldrar. Tänk på att prioritering av sömn bör vara målet för alla i familjen. det maximala beloppet som dess föräldrar som känner den tyngsta vikten i det här exemplet, räkna inte bort hur stor andel barn, till och med spädbarn, också känner sig oroliga och oroliga, även om de inte vet varför eller inte är skickliga på att precisera det. Med allas rutiner störda är det viktigt att göra förändringar så att du och din familj fortfarande fungerar så optimalt som möjligt. när du väl prioriterar sömn kommer du att vara redo att bygga upp en hälsosam familjerutin, stödja ditt system och hjälpa alla att må nästan lika bra som de gör i dessa tider av osäkerhet.

För att hjälpa dig har vi sammanställt några användbara tips och råd om hur du kan sova gott samtidigt som du hanterar livet under covid-19-pandemin. Det är inte överraskande att folk skriver att de har fått ett hopp om vårstädningen med all denna punktmottagning. Det är alltid en ärlig idé att se till att ditt hem är organiserat eftersom det har visat sig minska stress och ångest, men vi vill försäkra oss om att sovrummen i ditt hus också är en del av vårstädningen. till raden, din familj redo för sömnframgång, filtrera bort allt skräp i sovrummen. Även om vi alla vet att människor kan önska att de är pressade för utrymme och alla tillbringar så mycket tid på att ta emot, är det viktigt att göra och hålla ditt sovrum som ett område som stödjer god sömn så mycket som möjligt.

(Video) Delicious – Emily’s Honeymoon Cruise: Story (Subtitles autotranslated)

Om ditt barns sovrum nödvändigtvis blev lekplatser, bekräfta att du förser dem med lämpliga soptunnor för att vara redo att packa ihop och ställa undan saker i mörkret. Det behöver inte vara något fancy, men genom att ta med nattliga sovrumspaket som en del av din rutin, blir det lättare för dem att somna och sova under ett utrymme som är lugnt och arrangerat. Dessutom, för ditt sömnutrymme, är det också viktigt att hålla din familj på ett hälsosamt sömnschema. Det är ofta så frestande att låta principerna lämna fönstret under den här tiden, men om du låter saker explodera i rälsen kommer du säkert att börja konstatera några negativa återverkningar.

Om möjligt bör läggtider och vakna tider förbli en motsvarighet på en dag idag. Bebisar till vuxna trivs med rutin, så detta kommer inte bara att hjälpa alla att få den sömn de har, utan det kommer också att sätta grunden för en positiv dag som hjälper alla att bli mer framgångsrika. Den här kan kännas tuff, vi förstår. Både barn och vuxna kommer sannolikt att ha mer skärmtid än vanligt på grund av ingen skola, uppträdande hemifrån och en nyhetscykel som ständigt uppdateras. Även om det kan kännas givande att känna sig informerad, är det också ansträngande.

Och om vi ska vara ärliga är massor av nyheter som kommer till oss skrämmande och oroande. Det är svårt att inte bära det här med oss ​​hela dagen, även till läggdags. Inte bara kan vi fortfarande rekommendera att varje skärm exploderar en timme före läggdags för att stödja sammansättningen av melatonin (läs om hur man gör en dockningsstation för familjen) utan vi rekommenderar också att inrätta fler pauser under dagen där sociala medier, nyheter, videospel och nästan allt stängs av. en överdriven mängd skärmtid på dagtid kan underblåsa ångest och påverka kraften för våra hjärnor att slappna av och hindra tillräckligt för att känna sig trötta. När det handlar specifikt om tonåringar vet vi alla att online är det enda sättet för dem att för närvarande få den där viktiga kamraten att se tiden.

Var dock uppmärksam på hur stor andel sociala medier som ofta är en stor sömnstörare och prata med dem om varför gränser är viktiga. Mer specifikt bör tonåringar inte gå in i sina rum i mörkret med sina telefoner – det är ofta här en dockningsstation är praktisk. Att hålla sig aktiv stöder ett gott psykologiskt tillstånd kan vara smart tack vare att man går ett tag och hjälper till att bygga upp din sömndrift. Dessutom behöver många barn den fysiska aktiviteten för att släppa ångest och uppdämd energi som ger bättre sömn i mörker.

Godnatt

 • Om du föreläser ett litet barn och vill nämna "Gå och lägg dig!" som ett kommando skulle du använda ¡Acostarse!
 • Är det din läggdags? Då är det din hora de acostarse. Din "tid att visa in".
 • Känner du dig sömnig? Då säger du, Tengo sueño. du sätter ihop det för att informera någon om att du är trött och redo för sängen med Tengo sueño. Es hora de acostarse. ("Jag är trött. Det är dags att visa sig.")
 • Som jag diskuterade tidigare är noche "natt" på spanska. Men "kväll" på spanska är dessutom noche. Kom ihåg att tarde är eftermiddag till runt 20:00 i spanska kulturer, och sedan är det bara natt.
 • Om du säger hejdå, godnatt, och vi ses imorgon, kommer du att berätta för någon Buenas Noches. ¡Hasta mañana!
 • Tienes sueño? ("Är du sömnig?") du skulle möjligen planera allt det där pluggandet. Ta tillfället i akt, gå och ljug, och helt tengas dulces sueños.
 • Men om du fortfarande är vaken, varför inte prova att lära dig morgon och andra användbara spanska fraser under resten av dagen?
 • Hur säger man "godnatt" på ditt språk? Finns det något roligt uttryck du stannar istället, som que sueños con angelitos ? När är din hora de acostarse? Låt mig veta... på spanska!
 • Och slutligen... ett av de enklaste sätten att ta reda på ett ersättningsspråk är med poddsändningar. Läs mer om hur du använder poddsändningar för att ta reda på ett språk.
 • "Innan du går till sömn, glöm inte att nämna tack för allt bra som har gått till dig under de senaste 24 timmarna. Jag är i det ögonblick tacksam för dig."
 • "Natten kan verka längre än dagen när du drömmer stora drömmar. Dagtid varar längre för människor som förverkligar sina drömmar.
 • "Gör dig tvungen att vara tacksam innan du lägger dig. Vad du tänker om nu kommer att avgöra tillståndet för dina drömmar.”
 • "Hon ville att ingen av dessa dagar skulle ta slut, och det hade alltid varit med besvikelse att hon såg mörkret gå framåt."
 • "Godnatt Godnatt! Avsked är en sådan ljuv sorg, att jag tar farväl tills det är imorgon."
 • "Nattvinden blåser genom mitt hår och därför joggar klumpen mitt minne av dina kyssar. Jag önskar att jag inte behövde sakna dig så här mycket."
 • "Även om jag verkligen gillar kändisarna som prickar natthimlen, gillar jag verkligen kändisarna i dina ögon ännu mer. Medan jag sover kommer jag att kunna tro på mina favoritstjärnor och vänta på att få vara med dig igen.”
 • "Min idé om en ärlig kväll har alltid varit att ha en fantastisk måltid och ett korrekt samtal."
 • "Gå inte försiktigt in i det farväl utan rasa, rasa mot solens döende."
 • "Allt jag önskar är att nätterna när vi är tillsammans aldrig skulle ta slut. när vi väl är ifrån varandra orkar jag inte. adjö min älskade."
 • "Sov, min Bella, dröm glada drömmar, du är den enda som någonsin har berört mitt hjärta, det kommer för alltid att vara ditt."
 • Du kommer att vara det sista jag känner för innan jag nickar bort och därför det allra första jag känner för när jag vaknar.
 • Må du drömma om vackra saker och att söka upp det verkliga.
 • Varje dag önskar jag att mina drömmar ska gå i uppfyllelse. Då kommer jag ihåg att jag är med dig nu.
 • Varje natt du sover kan vara en signal om att en ersättningsstart väntar dig.
 • En dag behöver vi aldrig säga adjö, bara godnatt.
 • Vakna bestämt. gå till sängs med tillfredsställelse.
 • Jag önskar att jag brukade vara där för att bära dig hårt, snarare än att bara skicka detta kärleksfulla "God natt".
 • Det hade varit sannolikheten för mörker som fick dagen att verka så ljus. - Stephen King
 • Farväl och lycka till. – Edward R. Murrow
 • Här är att hoppas att änglar kommer att vakta dig medan du drömmer och därför kommer nattens milda vindar att hålla dig sval. Om det är för kallt, låt dina filtar vara varma när du går vidare till en mild vila.
 • Dagen är över, natten har kommit. Idag är borta, det som är gjort är klart. Omfamna dina drömmar, hela natten. Imorgon kommer ett helt nytt ljus.
 • Guds vägledning är en slags liten lampa under en mörk skog... Visar inte allt på en gång... Men ger tillräckligt med ljus för att det efterföljande steget ska vara säkert. Godnatt!
 • Stjärnor kan inte lysa utan mörker.
 • Om det kommer tillbaka känner jag att fredagskvällen inte är en ärlig kväll att gå på. – Amber Tamblyn
 • Jag drömmer inte om dig, för jag kan aldrig nicka och grubbla på dig.
 • Min idé om en ärlig utekväll är att stanna inne. – Martin Freeman
 • Här kan det finnas ett transportsystem för att hålla dig uppdaterad eftersom du alltid tänker på mig.
 • På toppen av dagen, håll humöret högt. Imorgon är en ersättare och en bättre dag.
 • Jag har till och med älskat kändisarna för mycket för att vara rädd för natten. – Sarah Williams
 • Jag ligger i min säng, du är i din säng. en av oss är på fel plats.
 • Bekräfta att vara tacksam före sänggåendet. Vad du tänker om nu kommer att avgöra tillståndet för dina drömmar.
 • Att sova är bra. Du lämnar allt för en liten stund.
 • När du nickar bort skulle jag vilja att du minns vilken ärlig person du är. Kom ihåg att jag gillar dig och tar hand om dig. Dröm sött!
 • Ikväll kanske jag går tusen mil bara för att vara med dig. Saknar dig min älskade.
 • Din säng ringde mig precis. Den sa att den ville att du och jag skulle haka på den i drömlandet. Låt oss sätta igång och svara på beslutet.
 • Jag känner att det enklaste tack vare att få en ärlig nattsömn är att tänka hårt under dagen. Om du är hårt anställd och, naturligtvis, tränar. – William H. McRaven
 • Kära sömn, jag vet att vi hade problem när jag var yngre, men jag gillar dig nu.
 • Det finns något stort, varmt och flummigt. Innan du får för många idéer borde du veta att det är en ärlig nattkram som skickas från mig till dig!
 • Du kan inte väcka en individ som låtsas sova. – Navajo Ordspråk
 • Solen är upprörd nu, men månen dansar av glädje. Även om solen är nedstämd när du ser dig gå, får månen njuta hela natten med dig.
 • Böner bör vara nyckeln på morgonen och därför låset i mörker.
 • Det finns en tid för flera ord, och det finns också en tid för sömn. – Homer
 • Sömn är den bästa meditationen. - Dalai Lama
 • Musik är kärlek, kärlek är musik, musik är livet, och att jag älskar mitt liv. stort tack och farväl. – A. J. McLean
 • Jag behöver vila min skönhet. Vi ses i morgon bitti.
 • Medan du drömmer önskar jag att alla hopp och mål går i uppfyllelse. Jag vill bara att du ska få allt du bara har önskat dig.
 • Mannen borde glömma sin ilska innan han lägger sig direkt för att sova. – Gandhi
 • Får jag kyssa dig då? På detta eländiga papper? Jag skulle också öppna fönstret och kyssa nattluften. – Kafka
 • Var med och sova i fred. Gud är vaken. – Hugo
 • Tidig sömn och tidigt uppvaknande ger hälsa och får dig att växa. – Portugisiskt ordspråk
 • Allt jag önskar är att nätterna när vi väl är tillsammans aldrig skulle ta slut. när vi väl är ifrån varandra orkar jag inte. adjö min älskade.
 • Farväl. Må du nicka bort i en dröms famn, så vacker att du kommer att gråta när du vaknar. – Michael Faudet
 • Läs en berättelse för mig och stoppa in mig. Säg att du är sugen på mig och kyss mig godnatt.

Fler artiklar:-

(Video) Fabulous – Angela’s True Colors: Story (Subtitles)

Hoppas du får en bra kväll på spanska

Dela på FacebookTweet

Jag hoppas att du hade en god natt på spanska | Bilder | Gif | Önskar 2020 (3)Följ oss

Videos

1. Maggie’s Movies – Second Shot: Story (Subtitles)
(TiggerTips)
2. Born of Hope - Full Movie
(Independent Online Cinema)
3. The UNBELIEVABLE Story of my Gibson Les Paul
(Lonny Eagleton)
4. The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy
(VICE)
5. Official FULL MOVIE free | BALBOA BLVD feature film BASKETBALL SPORTS DRAMA ACTION MOVIE
(Fastbreak Films)
6. Assassin's Creed Valhalla [The Stench of Treachery - Unholy Father] Gameplay Walkthrough [Full Game]
(GWT Gaming)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 08/28/2023

Views: 5749

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.