Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (2023)

Har du redan sett vår nya DIY klädd Osmansk? Vi har redan delat ett par bilder av det över på Instagrammen vi har aldrig delat det färdiga DIY-projektet!

Men väntan är över när vi delar med oss ​​av den färdiga ottomanen tillsammans med alla detaljer om hur vi byggde den här idag!

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (1)

Ser det inte bra ut? Det ser ut som något från en exklusiv butik som vi spenderade mycket pengar på, men det var en riktigt prisvärd och, ännu viktigare, förvånansvärt enkel att bygga!

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (2)

Jag vet att att bygga dina egna möbler verkar vara något som bara en erfaren gör-det-själv kan göra, men det är ofta mycket enklare än du förväntar dig. Löfte! Du kan till och med bygga detta projekt med bara ett elverktyg!

Det här är vad du behöver för att bygga en stoppad ottoman:

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (3)
Den sladdlösa borren vi använde var ett lån som en del av ett tidigare samarbete med Bosch Home & Garden. Det här inlägget är inte sponsrat men vi gillade det verkligen och använde det för det här projektet också! Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Som alltid rekommenderar vi bara produkter vi älskar och tror att du också kommer att göra! Du kan läsa vår fullständiga ansvarsfriskrivninghär.

Verktyg:

Supplies:

Så här bygger du en DIY stoppad ottoman:

1. Samla dina förnödenheter och skär allt i storlek

Basen på vår stoppade ottoman klippte vi till i byggaffären där vi köpte den, så allt vi behövde kapa var timmerläkten till den bärande ramen.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (4)

Du måste kapa två stycken timmer som är 120 cm långa och två stycken som är 68 cm långa. Mät och markera var du ska hugga och hugga sedan virket i bitar med dingeringssåg.

Som alltid är leveranserna och måtten baserade på den ottoman vi byggde. Det fina med gör-det-själv är att du kan anpassa allt du bygger för att passa ditt hem och kan basera det på de tillbehör du enkelt kan få tag på.

2. Bygg basen

Applicera lite trälim på ändarna på de kortare läktarna och skruva fast dem på de längre med några långa träskruvar och se till att försänka skruvarnas huvuden så att allt är helt jämnt.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (5)

Fäst sedan denna ram på plywoodbasen. Applicera lite trälim på toppen av ramen och placera plywoodbasen ovanpå.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (6)

Lägg till några skruvar runt kanten på plywoodbasen och ramen för att se till att de två är ordentligt anslutna och i jämnhöjd med ytan.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (7)

3. Lägg på klädselskummet och vadden

Vi köpte vårt klädselskum i en lokal klädselaffär. De skär den till exakt de mått du behöver och du kan välja mellan mängder av olika typer av skum beroende på kvaliteten och hur fast du vill ha det (vårt är medelhårdhet).

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (8)

Applicera ett tunt lager avspraylim till skummet och fäst det på basen.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (9)

Dricks:Möbelskum är riktigt dyrt. En bra, och mycket mer prisvärd lösning, skulle vara att använda en madrass istället. Jag tänkte irriterande nog bara på det här alternativet efter att vi redan hade spenderat mycket pengar på vårt klädselskum. Det är bra men jag skulle ha valt ett mycket mer budgetvänligt madrassalternativ somdessa madrasser från Ikeaom jag hade haft idén i förväg.

4. Tillsätt vadden

Efter att ha limmat fast skummet på fotpallsbasen, placera vadden ovanpå och häfta fast den på undersidan av basen.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (10)
Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (11)

Det är alltid bäst att börja häfta i mitten av varje sida och sedan arbeta utåt, sträcka och dra medan du går för att se till att vadden är jämn.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (12)

När du är klar med att häfta den på undersidan av ramen, klipp av eventuellt överskott med en sax.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (13)

5. Lägg på möbeltyget

Lägg ditt tyg på en plan yta med den mönstrade sidan nedåt och placera din ottomanska bas ovanpå med skum-/vaddsidan vidrör tyget.

Använd en häftapparat och fäst tyget på undersidan av ottomanen. För att få en jämn finish utan vågor och stötar i tyget bör du börja häfta i mitten av var och en av de fyra sidorna och arbeta dig utåt och häfta allt eftersom och se till att allt är lika lärt – precis som du gjorde med vadden.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (14)

Det är enkelt att sträcka och häfta de raka sidorna av den stoppade ottomanen men hörnen är lite svårare, speciellt om du använder vadderat tyg.

Du har två huvudalternativ när du avslutar de stoppade hörnen:

Alternativ 1 – Vik en triangel och stoppa in den under ena sidan

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (15)

Allt du behöver göra är att vika tyget till en triangel innan du viker över det åt sidan och trycker in det under det återstående tyget. Häfta sedan fast den på undersidan av ottomanen – tänk på det som att du slår in en present.

Alternativ 2 – Vik två trianglar och stoppa in en under varje sida

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (16)

Vik tyget över hörnets spets, dra åt det och fäst det sedan på undersidan av bänken. Det återstående överflödiga tyget stoppas sedan in, viks och dras runt varje sida av hörnet och häftas prydligt på plats på undersidan av den stoppade ottomanen.

Båda dessa alternativ skulle vara ganska enkla om du använder ett vanligt tyg, men eftersom vårt var så tjockt och vadderat, kämpade jag för att vika ett hörn som jag var nöjd med.

Även om vi till en början valde det tvåfaldiga alternativet, var jag verkligen inte nöjd med resultatet och så småningom valde jag bort hörnen och gjorde om dem. Hörnen är fortfarande inte perfekta men de är mycket bättre än de var!

Om du använder ett tyg som är vadderat, skulle jag definitivt rekommendera att ta bort så mycket av vadden i hörnområdet som möjligt eftersom det kommer att göra det så mycket lättare att arbeta med!

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (17)

Jag erkänner att det inte var så enkelt som jag skulle ha velat och mitt val av tyg gjorde definitivt saker mer komplicerade än det behövde vara. Med det sagt är jag nu nöjd med resultatet även om det innebar lite mer paffande än jag hade velat.

Här är före och efter för att hjälpa dig att bestämma vilken typ av hörn som är rätt för dig.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (18)

6. Fäst fötterna

Efter att ha täckt ottomanen är det sista att göra att fästa fötterna. Vi användedessa ursnygga som vi köpte på Pretty Pegs. De ser bra ut och avslutar projektet perfekt.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (19)

Pretty Pegs-fötterna är designade för Ikea-möbler men du kan beställa dem med en universell monteringsplatta som fungerade perfekt för vår DIY-klädda ottoman.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (20)

Sammantaget var detta ett väldigt enkelt projekt, även om jag tillbringade ungefär 70 % av tiden det tog att bygga på att försöka få de stoppade hörnen rätt. Jag erkänner helt och hållet att jag fortfarande inte är 100% nöjd med dem, men överlag blev ottomanen jättebra. Och beroende på var vi hamnar härnäst kan jag alltid enkelt tapetsera om den så att den passar vårt nya hem!

Även om det här projektet var lätt att bygga var det inte det billigaste av projekt vi någonsin har gjort. Som jag redan nämnt var klädselskummet riktigt dyrt och ett mycket billigare alternativ skulle vara att använda en billig madrass.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (21)

Tyget vi slutade använda var också dyrt, så det är ett annat område där du kan välja ett budgetvänligare alternativ.

Hur mycket kostar det att bygga ett ottomanskt soffbord?

Kostnadsfördelning:

Klädselskum: 97€
Vadd: 6€
Tyg: 108€
Plywood bas: 31€
Timmerläkt: 5€
Häftklamrar: 2€
Fötter: 76€
Skruvar, sandpapper, spraylim & trälim: 3€
Totalt: 328€

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (22)

Jag älskar hur ottomanen har en mjukare och mer avslappnad atmosfär än soffbordet vi hade tidigare.

Vi tycker inte att det är mindre praktiskt än att ha ett soffbord. Ja, du kan inte placera ett glas vin direkt på det men det fungerar som sittplats och, med tillägg av vår storaDIY geometrisk serveringsbricka, vi har mer än tillräckligt med utrymme för att placera saker på ottomanen utan att behöva oroa sig för att de ramlar omkull.

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (23)

Hörnen såg verkligen lite röriga ut innan (som ni kan se på bilden ovan) då tyget vi använde var alldeles för tjockt för att vika snyggt. Att plocka fram vadden och vika om dem var definitivt det rätta att göra eftersom de ser så mycket bättre ut nu!

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (24)

Föredrar du en stoppad ottoman eller ett soffbord i vardagsrummet? Har du några tips för att skapa det perfekta stoppade hörnet? Har du någon gång testat att tapetsera något? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter så lämna oss en kommentar nedan!

Om du gillar det här projektet kommer du att älska dessa också!

Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (25)
Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (26)
Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (27)
Gör-det-självstoppade ottomanska soffbord (Easy No-Sew Project) (28)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 06/06/2023

Views: 5255

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.