De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (2023)

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (1)

Några av de mest populära tv-programmen som någonsin existerat har varit kriminaldramer. Med ett hälsosamt urval av kriminaldramer att välja mellan i Netflix-biblioteket, har vi samlat massor av IMDB-användare och Rotten Tomatoes för att sammanställa en lista över kriminaldramer på Netflix som har rankats bäst.

För att avgöra vilka kriminaldramer som rankas högre när de uppnår samma poäng, bestämde vi oss för att behålla animen med de högre användarbetygen på IMDb som tiebreaker.

Observera: Listan nedan är sammanställd från titlar i Netflix US-bibliotek.

Här är de bästa kriminaldrama på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes:

Innehållsförteckning

10. Tips

säsongens:1 |Episod:16
körning:80 minuter |forma:Lee Jae Hoon, Kim Hye Soo, Jo Jin Woong, Kim Won Hae, Lee Yoo Joon
IMDb-betyg:8.5.10 av 7.6k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:91 % (tittare)

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (2)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (3)

Några av de bästa kriminaldrama som finns på Netflix är från Sydkorea. Ett av landets bästa erbjudanden på Netflix är Signal.

För 15 år sedan kidnappades ett barn på väg till skolan, vilket bevittnades av Park Hee Yeong. När den unga flickan hittas död börjar Hae Young lita på polisen. 15 år senare arbetar Hae Young för polisen som kriminell profiler och hittar en walkie-talkie som låter henne prata med kriminalpolis Lee Jae Han, som är i det förflutna.

9. Främlingen

säsongens:2 |Episod:32
körning:60 minuter |forma:Cho Seung Woo, Bae Do Na, Lee Joon Hyuk, Yoo Jae Myung, Shin Hye Sun
IMDb-betyg:8,5/10 av 8,8k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:Inte tillämpbar

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (4)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (5)

Skådespelerskan Bay Donna är ett av de mest igenkända ansiktena på Netflix, efter att ha medverkat i en hel mängd olika projekt. Ett av de bästa K-drama som finns att streama, och med 32 avsnitt skulle The Stranger vara ett bra ställe att börja om du aldrig har sett ett K-drama förut.

Hwang Shi Mok är en föredömlig åklagare som led av överkänslighet för vissa ljud. Han tappade nästan sin känsla av empati efter att ha genomgått en hjärnoperation i sin ungdom. Medan han utreder ett konstigt mordfall träffar han polislöjtnant Han Yeo Jin och hon hjälper honom att lösa det. När de börjar reda ut mysteriet bakom morden upptäcker de också att deras ansträngningar att avslöja hemligheter om ett massivt korruptionsprogram mellan regeringens åklagarmyndighet och en privat grupp har slagit tillbaka. Guider och hindrar.

8. Wentworth

säsongens:9 |Episod:100
körning:45 minuter |forma:Kate Atkinson, Katarina Milosevic, Robbie Magasiva, Jackie Brennan, Celia Ireland
IMDb-betyg:8,6/10 av 23k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:Inte tillämpbar

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (6)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (7)

Det har varit några fantastiska pjäser från Australien, men ingen mer populär än Wentworth. Fans av Netflixs Orange Is the New Black bör inte missa chansen att se alla 100 enastående avsnitt av den älskade australiensiska serien.

Efter mordförsöket på sin man sätts Bea Smith bakom lås och bom medan hon väntar på sin rättegång. Bea måste komma överens med sitt nya sätt att leva när hon lär sig reglerna för livet i fängelse.

7. MindhunterAnn

säsongens:2 |Episod:19
körning:60 minuter | Skådespelare: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Hannah Gross, Sonny Vallicenti
IMDb-betyg:8,6/10 av 296 000 användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:97 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (8)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (9)

Tack vare att Fincher lagt serien på is under överskådlig framtid är Mindhunter ett av de mest eftertraktade originalen som kunderna vill lämna tillbaka.

FBI-agenterna Holden Ford och Bill Tench, tillsammans med psykologen Wendy Carr, utgör byråns Behavioural Science Unit inom utbildningsavdelningen vid FBI Academy. Genom att genomföra intervjuer med välkända massmördare kan han börja profilera brottslingarna, förstå hur de tänker och hur man kan tillämpa denna nya kunskap för att lösa nya och gamla fall.

6. MörkerAnn

säsongens:3 |Episod:26
körning:60 minuter |forma:Louis Hoffmann, Karolyn Eichhorn, Lisa Vicari, Maja Shawn, Jordis Triebel
IMDb-betyg:8,7/10 av 399k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:95 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (10)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (11)

Darks tittare, den första från Tyskland, och utan tvekan den mest framgångsrika Netflix Original, var ute efter vändningar tack vare dess fängslande historia som utspelar sig över flera tidslinjer,

En familjesaga med en övernaturlig twist, utspelad i en tysk stad där två små barns försvinnande reder ut relationerna mellan fyra familjer.

5. NarkotikaAnn

säsongens:3 |Episod:30
körning:49 minuter |forma:Peter Pascal, Wagner Moura, Boy Holbrook, Albert Amman, Paulina Gatton
IMDb-betyg:8,8/10 av 429k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:89 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (12)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (13)

En av de tidigaste och mest populära Netflix-originalen, Narcos hjälpte till att bana väg för fler flerspråkiga program. Efter sin utbrytningsroll i Game of Thrones visade Pedro Pascal upp sina skådespelarkotletter som DEA-agenten Javier Peña, samtidigt som världen introducerades för hans ikoniska framträdanden som Wagner Moura och Pablo Escobar.

Den colombianska drogkungen Pablo Escobar stiger till toppen av den kriminella undre världen och blir en av de mäktigaste och rikaste männen på planeten. Med Escobars inflytande som påverkar USA:s krig mot droger, skickas DEA:s toppagenter till landet för att få ner honom.

4. Peaky BlindersAnn

säsongens:6 |Episod:36
körning:60 minuter |forma:Cillian Murphy, Paul Anderson, Sophie Rundle, Helen McCrory, Ned Dennehy
IMDb-betyg:8,8/10 av 563 000 användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:93 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (14)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (15)

Under det senaste decenniet har det varit få shower som har fängslat publiken precis som Peaky Blinders. Genom att ta båda sidor av Atlanten med storm, har Cillian Murphy och hans medspelare i rollerna gjort ett fenomenalt jobb med att underhålla publiken i ett decennium, och alltid lämnat oss att vilja ha mer.

I kölvattnet av det stora kriget utnyttjar Tommy Shelby 1919 års dysterhet och hedonism i Storbritannien och använder sin familj och gäng, Peaky Blinders, för att ta kontroll över Birminghams gator. Med ambitioner större än streetracing vill Tommy Shelby bli legit.

3. Ring hellre Saul

säsongens:6 |Episod:63
körning:46 minuter |forma:Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando
IMDb-betyg:8,9/10 av 548k användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:98 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (16)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (17)

I en tid där prequel-shower och spin-offs är ett dussin, krävs det något speciellt för att sticka ut bland publiken, särskilt när du är en prequel-serie till en av de mest älskade tv-programmen genom tiderna.

Innan Saul Goodman fanns Jimmy McGill. Innan Saul träffade Walter White och Jesse Pinkman, var Saul en kämpande advokat.

2. Min Mr.

säsongens:1 |Episod:16
körning:67 minuter | Skådespelare: Lee Sun-kyun, IU, Park Ho San, Song Sa Byul, Lee Ji Ah
IMDb-betyg:9,1/10 av 7,2k användarbetyg | Genomsnittlig tomatometer: N/A

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (18)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (19)

Trots stora publikbetyg och kritiskt mottagande, lyckades inte K-dramat få någon betydande inverkan på sydkoreanska betyg.

En man i 40-årsåldern bär livets tyngd. En 20-årig kvinna går igenom olika upplevelser, men bär också bördan av sitt liv. Man och kvinna träffas för att hjälpa varandra.

1. Breaking Bad

säsongens:5 |Episod:62
körning:49 minuter |forma:Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Betsy Brandt, RJ Mitte
IMDb-betyg:9,5/10 av 1,9 miljoner användarbetyg |Genomsnittlig tomatometer:96 %

De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (20)De bästa kriminaldramaprogrammen på Netflix enligt IMDb och Rotten Tomatoes (21)

En serie som inte behöver introduceras, showen har varit en nästan kontinuerlig närvaro på Netflix i över ett decennium nu. Om du inte har sett Breaking Bad än så är vi helt avundsjuka på dig, men för er som redan har sett Vince Gilligans mästerverk, är det inte dags för en ny rewatch?

Med diagnosen terminal lungcancer har gymnasieläraren Walter White lite tid kvar att leva. Fast besluten att säkra en ekonomisk framtid för sin familj använder Walter, med hjälp av den tidigare studenten Jesse Pinkman, sina kemitalanger för att skapa extremt rent metamfetamin i kristall. Walts signatur blå meth gör honom och Jesse rika snabbt, men dess kvalitet lockar uppmärksamheten från DEA och de mexikanska kartellerna. När tiden rinner ut måste Walt tjäna så mycket meth och pengar som möjligt utan att bli fångad eller dödad.

Vilket är ditt favoritkriminaldrama på Netflix? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 07/02/2023

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.