Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (2023)

Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (1)

FÖR GENERALI MUNICH MARATON

Anmälan till GENERALI MUNICH MARATHON 2023 är öppen till klSöndagen den 24 september 2023 klockan 23:59. Inträdesplatserna är för närvarande inte begränsade. Efteråt kommer den sena registreringen att finnas tillgänglig på GMM:s webbplats från 1 till 7 oktober 2023 kl. 17.30.

 • MARATON

 • Halv maraton

 • 10K löpning

 • Maratonstafett

 • minimaraton

 • DRÄKTKÖRNING

 • GRUPPANMÄLAN

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (2)

  Samling av ditt race kit

  Det finns två alternativ för hämtning av ditt startpaket med ditt personliga bib-nummer och GMM Sportsbag för registreringarfram till 1 september 2023. När du registrerar dig väljer du mellan att hämta ditt race kit på evenemanget eller att få det med posten (föranmälningar efter 01 september 2023 och efteranmälan, endast hämtning på plats är tillgänglig):

  • Startpaketet kan hämtas ut under evenemangsveckan fram till lördagen den 07.10.2023 senast (inget uttag på söndag). Utdelningen av race kit kommer att vara öppen fredagen den 06.10.2023 från 14.00 till 19.00 och lördagen den 07.10.2023 från 9.30 till 18.00. Hämtning av bib-numret är kostnadsfritt och tillåtet personligen eller av behörig person.
  • Startpaketet skickas till en valfri adress. Vi skickar bib-numret före evenemanget för 7,90 EUR för Tyskland, 9,90 EUR för Europa och 14,90 EUR för resten av världen.
 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (3)

  Officiell löparskjorta

  Beställ tjänstemannenGMM RUNNING SHIRT 2023till specialpriset 45,00 euro (återstående kvantitet på plats 50,- euro). Materialet är mjukt, elastiskt, andas och torkar snabbt.

  Du kan hämta tröjan på Olympiastadion från fredag ​​till söndag.

  Den funktionella skjortan med flerfärgat tryck är en perfekt påminnelse om din löpupplevelse den 8 oktober 2023 och en perfekt partner för din träning.

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (4)

  medaljgravyr

  Varje slutförare får en medalj vid målgång.

  På maratondagen är gravering av namn och tid ett alternativ i Olympiastadion på nivå 0 (norra sidan). Beställ en kupong för medaljgraveringen till specialpriset 12,00 EUR (15,00 EUR på plats). Kupongen läggs till startpaketet.

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (5)

  GMM Armband - Run for Good

  GMM-armbandet för8.00 EURär en sportig-cool accessoar. Frakt är gratis efter beställning. Hela vinsten kommer att användas till sociala projekt av Munich Marathon Charitable Foundation. Armbandet skickas inom 5-7 arbetsdagar efter beställning.

  Material: silikonarmband – djup prägling med färgfyllning
  tejpstorlek: 202 x 12 x 2 mm
  färg: röd

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (6)

  Specialservicepaket för ditt lopp

  Uppgradera ditt tävlingsbidrag till GENERALI MUNICH MARATHON med RUNNERS-paketet för75,00 EUR. Välj UPPGRADERING och njut av följande utvalda tjänster på evenemangsdagen:

  • Garanterad och gratis parkering vid Olympiaparken
  • Separat utlämningsställe för kläder utan väntetid
  • Separat dusch- och massageområde exklusivt beläget på Olympiastadion
  • Souvenirpresent i duschområdet
  • Färsk frukt och dryck i omklädningsrummen

  För alla förfrågningar, tveka inte att kontakta oss per telefon eller via e-post pårun@generalimuenchenmarathon.de

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (7)

  avbeställningsförsäkring

  Avbeställningsförsäkringen för din löpning täcker arrangörens avgift om du inte kan tävla på grund av sjukdom, skada, graviditet eller privata eller affärsmässiga tillställningar. Deförsäkringsbeskrivningger alla detaljer.

  Avbeställningsförsäkringen för din löpning från GENERALI hanteras av Europ Assistance SA, filialkontor i Tyskland. Bokade ytterligare tjänster är exkluderade från försäkringen och kan endast bekräftas vid registrering för din GENERALI MUNICH MARATHON 2023.

  10 K:6.90 EUR (från 01.07. – 7.90 EUR)
  VIRTUELL KÖRING:5,50 EUR
  Halv maraton:10.90 EUR (från 01.07. – 12.90 EUR)
  Maraton:13,90 EUR (från 1 juli – 15,90 EUR)
  Marathon stafett:17,90 EUR (från 1 juli – 21,90 EUR)

  Alla priser för ytterligare tillval inkluderar 19 % moms.

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (8)

  TILLGÅNG TILL GMM-LOUNGE (inkl. buffé) - FÖR LÖPARE

  En speciell upplevelse!Där en gång internationella storheter som Franz Beckenbauer var stamgäster, är vi glada att välkomna dig till GMM Lounge. Ta en titt bakom kulisserna: i VIP-loungerna och hedersgästområdet på Olympiastadion. Njut av atmosfären på stadion, njut av en omfattande buffé och titta direkt på start- och mållinjen från VIP-läktaren.

  • Exklusiv buffé och komplett catering i hedersgästområdet på Olympiastadion via vår partner DO & CO
  • Tillgång till hela hedersgästområdet och hedersgästläktaren på Olympiastadion

  Pris: 98,- € per person

  För alla förfrågningar, tveka inte att kontakta oss per telefon eller via e-post pårun@generalimuenchenmarathon.de

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (9)

  TILLGÅNG TILL GMM-LOUNGE (inkl. buffé) - FÖR VÄNNER

  En speciell upplevelse!Där en gång internationella stjärnor som Franz Beckenbauer var stamgäster, är vi glada att välkomna dig till GMM Lounge. Ta en titt bakom kulisserna: i VIP-loungerna och hedersgästområdet på Olympiastadion. Njut av atmosfären på stadion. Njut av en omfattande buffé och titta direkt på start- och mållinjen från VIP-läktaren.

  • Exklusiv buffé och komplett catering i hedersgästområdet på Olympiastadion via vår partner DO & CO
  • Tillgång till hela hedersgästområdet och hedersgästläktaren på Olympiastadion

  Pris: 98,- € per person(+ ett barn upp till 14 år ingår)

  För alla frågor, tveka inte att kontakta oss via telefon eller e-post pårun@generalimuenchenmarathon.de

 • Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (10)

  TEAMSTAND i Olympiastadion på nivå 0

  • Paviljongtält 3 x 6 M
  • Sittplatser med ölbänksset inkl. 2 ölbord och 4 ölbänkar

  Pris: 1 500 € inkl. MOMS.

  Ytterligare bokningsbara tjänster:

  • På begäran ingår eget varumärke av företaget (direkt vid paviljongen)
  • Önskas dryck och mat är detta möjligt genom vår exklusiva partner i Olympiaparken (beställningsformulär finns på begäran).
  • Behöver du mer utrustning eller dekoration utöver standardutrustningen är detta möjligt efter överenskommelse och på egen bekostnad.

  För eventuella frågor, vänligen kontakta oss per telefon eller via e-post pårun@generalimuenchenmarathon.de.

Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (11)

Anmälan - GENERALI MUNICH MARATON (12)

DET ENDA SÄTTET ATT NÅ MÅLET ÄR TILLSAMMANS! När det kommer till löpning tillsammans är GENERALI MUNICH MARATHON det perfekta evenemanget för alla. Oavsett om du startar individuellt eller tillsammans i 4-personers maratonstafetten – alla avslutar med en löprunda till Olympiastadion i München. Laget står på nivå 0 eller direkt vid mållinjen är idealiska som mötes- och sammankomstpoäng.

Lag anmäler sig till GENERALI MUNICH MARATHON 2023 online via hemsidan. För lag om 5 eller fler personer/lag är betalning med faktura möjlig. Kontakta oss bara så tar vi gärna fram det rätta paketet för dig.

Till vår lagregistrering

Kontakt

Information för anmälan till GENERALI MUNICH MARATON

Efter anmälan sker ingen återbetalning av organisationsavgift eller överföring av bib-numret till annan person enligt 312g § nr. 9 i den tyska civillagen (BGB).

 • Löpare har möjlighet att boka avbeställningsförsäkring från GENERALI om de inte kan delta i evenemanget. Försäkringen täcker organisationsavgiften, men inte tilläggstjänsterna. Detaljer finns i försäkringsvillkoren för Europ Assistance SA, Tyskland.
 • Löpare som vill undvika hälsorisker bör genomgå en årlig kontroll av en medicinsk specialist. Dessutom bör du under loppet vara uppmärksam på varningssignaler från din kropp och vid behov stoppa löpningen. Vänligen starta inte loppet utan medicinsk rådgivning om du har en aktuell infektion eller sjukdom. Denna rekommendation gäller för alla distanser och grenar.
 • Deltagande med användning av tävlingsrullstolar eller annan jämförbar sportutrustning är inte tillåten.
 • Upp-/nedgraderingar av evenemanget är möjliga fram till sista anmälningsdag den 24.09.2023:
  • Nedgradering: En nedgradering är möjlig utan kostnad fram till sista anmälningsdag. Återbetalning av avgiftsskillnaden utgår inte.
  • Uppgradering: En uppgradering är möjlig fram till sista anmälningsdag och är avgiftsbelagd. Det tillkommer en hanteringsavgift på 12,00 EUR + en skillnad mot den aktuella registreringsavgiften. Uppgraderingar är möjliga fram till sista anmälningsdag den 24.09.2023
 • I händelse av avbokning eller avbokning av det riktiga GENRALI MUNICH MARATHON kommer arrangören att tillhandahålla ett deltagande i GENERALI MUNICH MARATHON – VIRTUELL RUN med medaljsändning som ersättningstjänst. Den virtuella startplatsen kommer att beaktas för beloppet 28,00 EUR inkl. Moms för enskilda löpare och 112,00 EUR inkl. Moms för stafettlag när arrangörsavgiften återbetalas.

FAQs

What date is Berlin Marathon 2023? ›

What is Marathon distance? ›

The short answer is that marathons are set at 42.195 kilometers (26.2 miles) because World Athletics (formerly known as the International Association of Athletic Federations) officially adopted that in 1921.

Where does the Munich Marathon start? ›

The GENERALI MUNICH MARATHON is one of the BIG FOUR marathon events in Germany and an international highlight – awarded with the elite label of WORLD ATHLETICS. The MARATHON START and FINISH are located in the Munich Olympic Stadium, just as at the Olympic Games in 1972.

How to get into Berlin Marathon 2023? ›

How to Enter the 2023 Berlin Marathon? You can enter the Berlin Marathon in a few different ways: registering as an AIMS-Certified fast runner, registering with a charity partner, tour operator, or if you are over 18 years old, through the lottery system.

How long does it take to prepare for a marathon? ›

While 16–20 weeks is the general rule of thumb, some runners train for as little as 12 weeks and some take 24 weeks or more. Ultimately, it's about putting together a training plan which is right for you.

What is the longest running race in the Olympics called? ›

The marathon is the longest running race in the Olympic games. Additional Information: marathon.

How many hours does it take to run a half marathon? ›

More specifically, for men, the average half marathon finish time is 1:55:26 and for women, the average half marathon finish time is 2:11:57.

Where is the finish line of Berlin marathon? ›

The course of the BMW BERLIN-MARATHON starts and finishes in the heart of Berlin at the Brandenburg Gate. The 42 km long course across the capital is the longest fan park in the world.

Where is the place called marathon? ›

Marathon (Demotic Greek: Μαραθώνας, Marathónas; Attic/Katharevousa: Μαραθών, Marathṓn) is a town in Greece and the site of the Battle of Marathon in 490 BCE, in which the heavily outnumbered Athenian army defeated the Persians.

Where does Vienna marathon finish? ›

The route continues over the Reichsbrücke through the Prater, along the Ringstrasse, past magnificent imperial buildings, and then from the Vienna State Opera out to Schönbrunn Palace and back again to the Ringstrasse and Prater. The finish line is between the Burgtheater and City Hall.

When to apply for Berlin Marathon? ›

When can I register for the BMW BERLIN MARATHON 2023? The registration period for the lottery for race entries for the BMW BERLIN MARATHON 2023 took place from September 29 to November 17, 2022. The drawing results were announced in December 2022.

Where is the marathon in 2023? ›

Dubai Marathon 2023 is now taking place from Expo City.

When to apply for Berlin Marathon 2024? ›

Register for the BMW BERLIN-MARATHON 2024 in January 2024.

How do I prepare for the Berlin Marathon? ›

Having just traveled to run the Berlin marathon, I have some tried and true tips for making your first international race a successful one.
 1. Book Everything in Advance. ...
 2. Make Dinner Reservations the Night Before. ...
 3. Create a Packing List.
 4. Pack Food and Nutrition You've Been Training With. ...
 5. Place Race Necessities in a Carry-On.
Nov 7, 2022

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 11/03/2023

Views: 6499

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.