5 bästa luftkonditioneringarna för fönsterlösa rum (2023 recensioner) (2023)

5 bästa luftkonditioneringarna för fönsterlösa rum (2023 recensioner) (1)

Skriven avJosh Mitchell

Senast uppdaterad den23 maj 2023

"Om du gör ett köp med hjälp av våra länkar kan vi få en provision. Läs merhär.

Kanske bor du i ett område utan central luft. Kanske är du i en mindre lägenhet och förvaltningsbolaget tillåter inte fönsterenheter. Hur som helst, det finns ett behov av en fönsterlös bärbar luftkonditionering.

Vi kommer att täcka luftkonditioneringsalternativen för rum utan fönster, diskutera hur de fungerar och vilka situationer som är bäst för dem. Vi kommer också att visa upp de 5 bästa fönsterlösa bärbara luftkonditioneringarna, granska och jämföra dem för din fördel.

Sidans innehåll show

Snabbguide – Våra toppval

5 bästa fönsterlösa bärbara luftkonditioneringsapparater recenserade

Vi har sammanställt vår topplista över bärbara luftkonditioneringsapparater för rum utan fönster. Undrar du vad en fönsterlös bärbar luftkonditionering är? Om så är fallet, fortsätt läsa för att få en bättre uppfattning om vad du bör köpa och vad dessa enheter är.

1 - BLACK+DECKER BPACT08WT – Bästa små fönsterlösa bärbara AC

Kylningsförmåga

4.5

Mångsidighet

5.0

Värde för pengar

4.5

Helhetsbetyg

4.7

Black and Decker 5 000 BTU bärbara AC-enhet (8000 enligt den gamla standarden) är den bästa lilla fönsterlösa bärbara AC-enheten på marknaden just nu. Denna bärbara AC kan enkelt kyla ett rum upp till 250 kvadratfot på några minuter. Du behöver inte vänta länge för att känna kylningsprestandan och effekterna av detta fönsterlösa system.

I likhet med Whynter ARC-14S luftkonditionering med dubbla slangar, har denna prisvärda bärbara luftkonditionering från Black and Decker också tre kylhastigheter och funktioner. Den bärbara enheten har olika fläkt-, avfuktnings- och kyllägen, så att du kan spara tillräckligt med pengar på dina månatliga elräkningar genom att få in dessa olika funktioner i en bärbar luftkonditionering.

För att säkerställa att dina energikostnader inte skjuter i höjden när du använder den bästa bärbara luftkonditioneringen som finns tillgänglig idag, kan du använda dess 24-timmars programmerbara timer. Genom att göra detta kan du bestämma när du vill att din bästa bärbara AC-enhet ska fungera och sluta.

Precis som Serene-Life bärbara AC, erbjuder Black+Decker bärbara luftkonditioneringsapparater, särskilt denna 5000 BTU klassade bärbara enhet, också en vilolägesfunktion som hjälper luftkonditioneringen att förbli tyst medan den är i drift så att du får en djup sömn.

Utan tvekan den bästa lilla bärbara AC, den kommer med ett fönsterlöst luftkonditioneringsfönstersats för frånluftsfläkten och går på 9 ampere. Även om det kan bli bullrigt (65 dB), uppväger fördelarna problemen. Du kan behöva skruva upp TV:n eller ha svårare att somna på grund av ljudnivåerna, men de är inte så höga att de stör det normala dagliga livet.

Det hinklösa avloppssystemet är utformat för att inte behöva tömmas. Det kommer att avfukta (vissa regioner) och fortfarande inte svämma över avloppskärlet. När behållaren förvaras måste den dock tömmas. Om du bor i ett fuktigt område kommer det att behöva tömmas dagligen.

Det rekommenderas inte heller att köra denna 5000 btu fönsterlösa luftkonditionering konstant. Några timmar åt gången eller när du ockuperar rummet. Denna luftkonditionering för fönsterlös källare är inte gjord för att slås på och lämnas i dagar eller veckor i sträck.

Dessutom, om ditt hus är något större och du har pengar att investera i luftkonditioneringsapparater, kanske denna tystgående luftkonditionering inte passar bra; istället bör du välja de bästa centrala luftkonditioneringsapparaterna.

EER

9.1

Rumsstorlek (kylområde)

250 kvm med.

Ventilationsalternativ

Fönstersats med slang

Ljudnivå

65 dBa

Garanti

1-års delar och arbete, 5-års kompressor

Fördelar

 • Enkel 5 minuters installation
 • Kylar upp till 250 fot effektivt
 • Hinklöst avloppssystem

Nackdelar

 • Kan bli bullriga vid standarddrift

2 - HOMELabs – Bästa stora bärbara AC för rum utan fönster

Kylningsförmåga

4.5

(Video) Top 5 BEST Portable Air Conditioners of (2023)

Mångsidighet

4.5

Värde för pengar

4.5

Helhetsbetyg

4.5

Den bästa stora bärbara AC-enheten är från hOmeLabs. Denna 14 000 BTU kylkraftsdjur är fortfarande liten nog att röra sig på sina svängbara hjul och mycket bättre än andra bärbara enheter som SereneLife 12000-BTU-klassade bärbara luftkonditionering. Förvänta dig dock inte att lyfta och bära runt den.

Den bärbara AC-enheten kyler effektivt ett rum upp till 600 kvadratfot; men det kommer att tappa din energi när den används på hög under långa perioder.

Ett av de bästa bärbara AC-enhetssystemen på marknaden, det har automatiska vertikala svängoperationer som används för att cirkulera luftfördelningen jämnt i ett rum. För att inte nämna, denna bärbara luftkonditionering från hOmelabs är allt lättare att installera.

Denna luftkonditioneringsenhet kan också användas för att avfukta stora rum eftersom den kan ta bort 100-pints fukt per dag om den är inställd på maximal inställning. Men om du vill behålla en viss fuktnivå i ditt hem kan du enkelt använda denna bästa bärbara luftkonditionering eftersom den låter dig ställa in enheten mellan 35%-85% (relativ luftfuktighet).

Till skillnad från de flesta fönsterenheter och bärbara AC-enheter som använder luftfilter med aktivt kol för att fånga upp luftburna partiklar, använder hOmelabs bärbara luftkonditionering tvättbara filter. Dessutom har den en enda slangdesign, till skillnad från en design med dubbla slangar i de flesta bärbara luftkonditioneringsapparater, där varm luft släpps ut genom ett åtta tums utlopp.

Även med en EER på 10,1 är det inte den mest energieffektiva luftkonditioneringen som finns. När den är igång kan du byta till eko-läge, men fläkthastigheterna kan vara för låga. I det här fallet, eller om du behöver kyla ner rummet snabbare, stäng av ekoläget och låt det köra en stund i standarddriftlägen.

Om du gör detta kommer du att spendera mer på energi, men kyleffekterna kommer snabbt att märkas. När rummet väl är svalt kan du spara energi genom att slå på ekoläget eller låta det vara i fläktläge för att flytta runt den kallare luften tills den börjar värmas upp igen.

Den goda nyheten är att du inte behöver gå upp varje gång. Till skillnad från många andra bärbara luftkonditioneringsapparater kommer hOmeLabs bärbara enhet med en fjärrkontroll som låter dig välja läge, fläkthastigheter och ställa in temperaturen. För större utrymmen kommer denna bärbara luftkonditionering att hålla dig kall.

EER

10.1

Rumsstorlek (kylområde)

600 kvm med.

Ventilationsalternativ

Fönster eller vägg

Ljudnivå

58 dBa

Garanti

Fördelar

 • Tvättbart luftfilter
 • Avfuktar utan att dränera
 • Fjärrkontroll drift

Nackdelar

 • Fläkthastigheten kan vara för låg

3. Pioneer WYS012-19 – Bästa kanalfria Mini Split AC för fönsterlösa rum

Kylningsförmåga

5.0

Mångsidighet

4.0

Värde för pengar

4.0

(Video) Best Portable Air Conditioner without Window Access 2022-2023 🏆 Top 5 Reviews

Helhetsbetyg

4.3

Pioneer WYS012-19 mini split ventillös bärbar luftkonditionering är det bästa lilla mini split systemet för fönsterlösa rum. Det kräver professionell installation för att upprätthålla garantin. Den garantin, 5 år, täcker allt i systemet. När du har installerat behöver du inte oroa dig för någonting.

Den lilla ventillösa luftkonditioneringen använder 12 000 BTU för att effektivt kyla 450 kvadratfot. För de flesta installationer räcker det med ett enkelrum. Du behöver inte oroa dig för kondens, dränering eller avgaser heller.

Denna bästa ventillösa luftkonditionering har fyra inbyggda funktioner. Förutom luftkonditionering erbjuder AC-enheten även ventilation, avfuktning och uppvärmning. Dessa fyra funktioner liknar vad du kommer att ha med SENL-09CD ventilationsfri luftkonditionering; med en kylkapacitet på 9 000 BTU kommer kylningsprestandan dock inte att vara lika effektiv som Pioneers ventilationsfri luftkonditionering.

Värmepumpsenheten utanför kommer att hantera allt åt dig medan du luta dig tillbaka, koppla av och njuta av den friska, svala luften. Nackdelen är att det inte är det mest effektiva mini-splitsystemet på marknaden.

Men denna fönsterlösa luftkonditionering och värmare är inte heller det värsta. Med ett EER-betyg på 10,5 bör du inte märka några större toppar i din elräkning.

Vissa ventillösa luftkonditioneringsapparater kräver att du justerar ventilationsgallren till specifika vinklar för att förhindra kondensbildning. Denna Pioneer ventillösa luftkonditionering för fönsterlösa rum har automatiska lameller, så du behöver inte oroa dig för att ditt golv eller möbler under enheten ska droppa på.

Liksom de flesta moderna ventilationsfria luftkonditioneringsapparater har denna portabla luftkonditioneringsapparat både avtagbara och tvättbara filter, vilket gör det lättare att underhålla. De håller ut förorenade luftburna partiklar och säkerställer att AC-enheten håller under en längre period. Vid behov kan du välja olika andra förbättrade filter.

Pioneers ventilationsfria luftkonditioneringsapparater är byggda med kvalitetsmaterial, från inomhusenhet till utomhusenhet, fjärrkontroll till installationssats och avgasslangar (avgasrör), allt är tillverkat av högkvalitativa föremål. Dessutom erbjuder tillverkaren fem års garantitäckning på delar.

Även om denna Pioneer fönsterlösa luftkonditionering utan avgasslang inte har högre SEER-betyg, är den fortfarande en av de bästa luftkonditioneringsenheterna som finns på marknaden med den överlägsna byggkvaliteten. För att inte tala om, det är en billig fönsterlös luftkonditionering som du enkelt kan köpa.

EER

10.5

Rumsstorlek (kylområde)

450 kvm med.

Ventilationsalternativ

Ingen

Ljudnivå

55 dBa

Garanti

5 år

Fördelar

 • Värme och kyla i en enhet
 • Fjärrstyrning
 • Permanenta filter (tvättbara)

Nackdelar

 • Kräver professionell installation
 • Inte det mest ekonomiska mini-split-systemet

4 - FRIGIDAIRE FGPC1244T1 – Bästa smarta bärbara AC för fönsterlösa rum

Kylningsförmåga

4.5

Mångsidighet

3.5

Värde för pengar

4.0

Helhetsbetyg

4.0

När du vill ha den bästa bärbara luftkonditioneringen för fönsterlösa rum behöver du inte leta längre än Frigidaire Cool Connect. Denna 12 000 BTU bärbara AC-enhet har allt du behöver och inget du inte behöver. Den kommer till och med med 1 års garanti på delar och arbete och 5 års garanti på kompressorn.

En av de bästa bärbara luftkonditioneringsapparaterna designade för utrymmen upp till 550 sq. ft., denna AC-enhet kommer med tre fläkthastigheter och en inbyggd 3-pints avfuktare per dag. Det cylindriska utseendet är 12,6 tum bred och 3 fot hög och verkar inte likna konventionella bärbara AC. Den här bästa bärbara luftkonditioneringen har en attraktiv vit mesh-finish och lockar uppmärksamhet var du än placerar den i rummet.

Vid 78lbs är enheten skrymmande än Hisense 10000-BTU bärbara AC-enhet och dess fönsterluftkonditioneringssyskon Frigidaire Cool Connect 8000-BTU luftkonditionering. Enheten har fyra små hjul som fungerar bra på tuffa golv men som inte kan röra sig lätt på mattan. Tvärtom, den bärbara Hisense-enheten använder stora hjul och kan enkelt flyttas över alla typer av golv.

Bärbara AC-enheter kan vara bekvämare och bekvämare än AC-enheter för fönster; de behöver dock en stor avgasslang för att släppa ut varm luft. Denna bärbara luftkonditionering har en avgasslang på cirka 6,5 ​​tum (i diameter) och kan enkelt förstoras från 15 tum till 59 tum.

Den avfuktar inte lika bra som vissa andra bärbara luftkonditioneringsmodeller, men avloppssystemet är enkelt och svämmar inte över så länge du är uppmärksam på varningarna. Den trådlösa anslutningen är ny och fungerar bra. Mobilappen är intuitiv och ger dig full kontroll, även att gå så långt som att ställa in scheman för användning.

Du kan effektivt kyla upp till 550 kvadratfot med den här bästa luftkonditioneringen för fönsterlösa rum, som också ser elegant och elegant ut (förutom den skrymmande avgasslangen).

När den används är den här bärbara luftkonditioneringen viskande tyst och varierar i ljudnivåer mellan 54 och 58 dB. I de flesta driftlägen kommer du inte ens att märka att den är på, förutom att den kalla luften rör sig i ditt rum.

Med en EER på 12,5 är Frigidaire Cool Connect bärbara luftkonditionering en av de mest ekonomiska bärbara AC på marknaden. Medan alla elektroniska enheter kommer att höja din elräkning, kommer denna luftkonditionering att fungera i standardläge under ett helt år och kostar i genomsnitt $120 att göra det.

EER

12.5

Rumsstorlek (kylområde)

550 kvm med.

Ventilationsalternativ

Fönster

Ljudnivå

58 dBa

Garanti

1-års delar och arbete, 5-års kompressor

Fördelar

 • Mycket effektiv AC
 • 12 000 BTU för kylning upp till 550 sq. ft.
 • Trådlös anslutning för användning med mobilapp

Nackdelar

 • Kan vara svårt att flytta på mattan
 • Fönsterpaket är utmanande att justera och installera
(Video) Top 5 Best Portable Air Conditioners of 2023 | Stay Cool Anywhere

5 - Honeywell 525-729CFM – Bästa evaporativa kylaren för fönsterlösa rum

Kylningsförmåga

3.5

Mångsidighet

4.0

Värde för pengar

4.5

Helhetsbetyg

4.0

Träsk- eller evaporativa kylare är en integrerad del av livet i varmt väder. Honeywell 525-729CFM evaporativ kylare är en av de bästa sumpkylarna för fönsterlösa rum. Den kan kasta kall luft i rum upp till 320 kvadratfot, och med tillägget av ishinken kan den luften vara kall.

Enheten har tre inbyggda funktioner: kylare, avfuktare och fläkt. Det är ungefär detsamma som du kommer att ha med Whynter ARC-14S 140000-BTU dubbelhussystem. Det är också viktigt att notera att denna Honeywell evaporativ kylare kommer med en anständig storlek på 7,9 gallon tank. Dessutom erbjuder den en varning för låg vattennivå så att du vet när den bärbara luftkonditioneringen behöver fyllas på.

Denna evaporativa kylare är idealisk för mindre rum eller riktad kylning i större rum. Du kommer inte att kunna kyla ett stort utrymme så effektivt, men det lilla området det täcker är mycket märkbart. Denna evaporativa kylare är en kraftfull fläkt som blåser luft över isen för att hålla saker svala. När isen smälter kommer det kalla vattnet att fortsätta kyla luften ytterligare några timmar.

Det finns ingen dränering eftersom fläkten inte producerar kondensat. Du måste dock fylla på ishinken ofta under varma dagar. För det mesta håller en isbricka i 4 timmar, men i temperaturer över 95 grader (F) kan detta vara så lågt som 1 timme.

För att säkerställa att dina elräkningar inte ökar när du köper en Honeywell evaporativ kylare, måste du använda den programmerbara timern. På så sätt kan du schemalägga och programmera den att fungera vid vissa tider eller använda mindre ström när den fungerar.

Många luftkonditioneringsapparater och evaporativa kylare har denna funktion, så det är en vanlig funktion. Det som är unikt med denna Honeywell bärbara luftkonditionering är dock att den erbjuder en 7,5-timmars programmerbar timer för att säkerställa låg strömförbrukning.

Den kommer inte att ersätta din luftkonditionering, och den är inte lika effektiv i stora utrymmen som en bärbar AC, men om du vill ha kall luft på dig, eller behöver ytterligare sval luft medan du sover, är Honeywells bärbara luftkonditionering den bästa sumpkylare för fönsterlösa rum.

EER

N/A

Rumsstorlek (kylområde)

320 kvm med.

Ventilationsalternativ

Ingen

Ljudnivå

58 dBa

Garanti

1 år

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Isbricka kan kyla luften i flera timmar
 • Idealisk för riktad kylning

Nackdelar

 • Ej effektiv i områden med hög luftfuktighet
 • Vatten kan rinna ut om det flyttas när det är fullt.

Faktorer att tänka på när du köper en fönsterlös luftkonditionering

När du ger dig ut för att köpa de bästa bärbara luftkonditioneringsapparaterna, var säker på att du har tänkt på allt. Nedan finns en lista över saker att tänka på innan du gör ditt slutliga köp.

Avfuktare Funktion vs. Ventilationsalternativ

En biprodukt av kylning av luften är kondens. Det finns två primära metoder för att hantera denna ansamling av vatten, avdunstning eller ventilering.

Avfuktare bärbara luftkonditioneringsenheter har en uppsamlingslåda som samlar upp vattnet, och det som de inte kan avdunsta måste tömmas.

Å andra sidan behöver ventilerande bärbara luftkonditioneringsapparater ett fönster eller utrymme för att ventilera ut frånluften för att vara effektiv. De kräver också oftast tömning regelbundet. Ventilerade luftkonditioneringsapparater tillför inte luftfuktighet och har inte ett separat område avsett för att ta bort den extra fukten, så de är lättare att ta hand om.

Relaterad artikelAvfuktar luftkonditionering ett rum?

Kylkapacitet (brittiska termiska enheter)

För bärbara luftkonditioneringsenheter som använder förångare, förlitar de sig på BTU:er för att driva kylningen. De flesta bärbara AC-enheter kommer att variera mellan 5 000 och 12 000 BTU.

Tvärtom, mini-delade eller ventillösa bärbara luftkonditioneringssystem svävar i allmänhet mellan 10,00 och 16,000 BTU för enstaka enheter och kan fördubblas eller tredubblas beroende på husets storlek.

Ju högre BTU, desto effektivare är enheten och kommer att kyla ett större utrymme mer effektivt. Det krävs dock korrekt mätning av utrymmet och effektkraven innan du ger dig ut och köper den största enheten du har råd med.

Täckningsområde

För att exakt mäta ditt utrymme måste du ta längden på rummet och multiplicera det med bredden. Detta kommer att ge dig den ungefärliga kvadratmeteran av rummet. Därifrån bör du även räkna ut mängden möbler, fönster eller dörrar och beläggning.

Ju fler föremål du har i rummet, desto längre tid tar det att svalna och kräver ett högre BTU-värde. Om du är osäker på hur du ska redogöra för möbler och antalet personer räcker det med kvadratfotsmåttet. Mindre enheter är vanligtvis tillräckligt kraftfulla för de flesta rum.

Energieffektivitetsbetyg

Energy Efficiency Ratio (EER) är ett mått på förhållandet mellan BTU och kilowattimmar för att bestämma hur effektiv luftkonditioneringsapparaten är. Ju högre EER-värde, desto mindre kostar det att köra, och desto effektivare är maskinen.

För fönsterlösa enheter faller det genomsnittliga EER-betyget mellan 9,0 och 14,1 EER. Om du har ett fönsteröppningsbart så kan duse våra mest energieffektiva modeller här.

Relaterad artikelVad betyder EER och hur påverkar det min AC?

Bullernivåer (DBA)

Decibeldämpningsgraden (dBA) är ett mått på ljudnivån efter dämpning. Om en motor ger en hög ljudnivå bör enhetens kropp göra den tystare. dB-betyget för de flesta fönsterlösa luftkonditioneringsapparater bör ligga mellan 50 (riktigt tyst) till 75 (bullrigt). Allt mellan dessa två värden är acceptabelt för normal användning.

Relaterad artikelBästa valen för de tystaste små bärbara AC:erna

Termostatintegration

Vissa enheter kan använda en termostat för att styra dem. Dessa kommer mest att vara mini-split-systemen. Bärbara luftkonditioneringsapparater kommer med en inbyggd termostat och kontrollpanel.

Vissa mini-split-enheter kommer att ha trådlösa kontroller som gör att du kan använda mobilappar som din termostat.

Relaterad artikelAnaloga vs digitala termostater förklaras

Spänningskrav

För det mesta måste du behandla en fönsterlös enhet som om det är en luftkonditioneringsapparat för fönster eller genom väggen AC. Spänningskraven bör vara på ett dedikerat uttag, utan användning av förlängningssladdar eller grenuttag.

Ventilfria luftkonditioneringsapparater är vanligtvis fastanslutna till strömbrytarpanelen, så det finns inget behov av ett specialiserat uttag eller övervakning. VVS-tekniker krävs oftast för kanalfria och centrala luftkonditioneringssystem.

Relaterad artikelHur mycket elektricitet behöver en bärbar AC för att driva?

Pris & Garanti

Priset och garantin kommer också att spela in. Du vill inte gå för långt utanför din budget för en ny enhet. Eftersom dessa fönsterlösa luftkonditioneringsapparater är designade för ett specifikt jobb, vill du se hur mycket du spenderar på dem.

På samma sätt kommer en garanti att täcka dig i händelse av att något händer utanför din kontroll. Du måste se till att du läser alla garantidetaljer och följer alla procedurer för att göra ett anspråk.

Hur fungerar fönsterlösa luftkonditioneringar?

De designar fönsterlösa luftkonditioneringsapparater för att kyla den omgivande luften utan att ett fönster behöver rinna av eller släppas ut ur. Det finns flera typer av fönsterlösa AC-system, såsom bärbara luftkonditioneringsapparater och mini-split AC-system.

För det mesta kommer enheten att sitta i det rum du vill kyla. Det kommer att finnas en sugfläkt som drar in omgivande luft, en metod för att kyla den luften och en fläkt för att trycka in den kallare luften i rummet. Kylningsmetoden kan vara en förångarspiral eller en hink med is.

Mini-split-system fungerar ungefär som en central AC, förutom att det inte finns någon kanal, och de kan installeras i ett enkelrum istället för i hela huset.

Relaterad artikelHur fungerar en bärbar AC?

Skötsel, säkerhet och underhåll

När du använder en fönsterlös bärbar luftkonditionering måste du utföra rutinunderhåll. Detta inkluderar rengöring eller byte av filter, tömning av avloppskärlet ochhålla den bärbara AC-enheten ren. Insugningsventilerna måste dammsugas ur, och på vissa bärbara luftkonditioneringsenheter bör du rengöra avgasslangen också.

Men hur dränerar man vatten från en fönsterlös luftkonditionering?

Tömning av vattenpannankommer att variera från modell till modell. Vissa behöver inte tömmas eftersom de avdunstar själva. Andra kräver att du tar bort pannan och tömmer den själv eller att du ansluter en trädgårdsslang och dränerar den på det sättet. Din bärbara luftkonditionering kommer att ha tömningsinstruktioner i bruksanvisningen.

Relaterad artikelÄr bärbara AC:er säkra att använda?

Vanliga frågor

Vilka är några vanliga problem som kan uppstå med bärbara AC-enheter i fönsterlösa rum?

Det vanligaste problemet är överanvändning. Om den bärbara luftkonditioneringen inte är ordentligt ventilerad kommer de att återvinna samma varma luft som de försöker släppa ut. Detta kommer att få även de bästa bärbara luftkonditioneringsenheterna att arbeta hårdare för att kyla rummet, vilket i sin tur höjer din elräkning eller får maskinen att brinna ut. Läs om andra vanliga problem här.

Slutsats

Som du kan se, när det gäller att hålla ett enkelrum i ditt hus eller lägenhet svalt, har du alternativ. Beroende på dina specifika behov eller begränsningar kan det vara svårt att ta reda på vilken modell som är bäst för dig.

Om du är osäker rekommenderar vi att du väljer vårt bästa val, denSVART+DECKER BPACT08WT.Denna luftkonditioneringsenhet är lätt, har tillräckligt med funktioner för att göra den livskraftig och kyler ett litet rum effektivt.

Vår #1
Fönsterlös bärbar AC

SVART+DECKER BPACT08WT

Kylningsförmåga

4.5

Mångsidighet

5.0

Värde för pengar

4.5

Helhetsbetyg

4.7

FAQs

Vilken AC kyler bäst? ›

Bäst effekt för pengarna 2021 - Polario 9000 BTU portabel AC

Polario BTU 9000 ger mycket kyla för pengarna och kan, trots sin minimala design, effektivt kyla ytor upp till 37m². Jämfört med många andra portabla AC är Polario BTU 9000 tyst även vid användning av det högsta fläktläget.

Måste man ha Fönsterkit till AC? ›

Fönsterkit och slang brukar följa med i paketet, när du köper en portabel AC. Eftersom en portabel AC inte kräver någon installation och således inte gör någon åverkan på varken fasad eller inomhus, går det mycket bra att använda en portabel ac i lägenhet eller i andra byggnader där en fast installation inte är möjlig.

Vilken AC är bäst i test? ›

Vinnare igen. Wood's AC Cortina har åter utsetts till Bäst i Test av Aftonbladet. Det är tredje gången Cortina utses till Bäst i Test (2019, 2020, 2022) och dessutom har den 2022, för fjärde året i rad fått utmärkelsen 5 Plus i Aftonbladets stora test av portabla AC/luftkonditioneringsapparater.

Vad ska man tänka på när man köper en AC? ›

För att ta reda på vaden portabel AC kostar i drift måste du ta hänsyn till flera parametrar:
 1. Hur stor ytan som ska kylas är.
 2. Vilken kyleffekt din portabla AC har.
 3. Vilken komforttemperatur du vill ha.
 4. Isoleringen i ditt boende.
 5. Ditt boendes exponering för solen.
 6. Hur mycket du väljer att använda din AC.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 09/23/2023

Views: 5253

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.