20 utmärkta sätt att säga "Du är välkommen" på spanska | TPR-undervisning (2023)

Dela på FacebookDela på TwitterDela på Pinterest

Har du någonsin snubblat över det korrekta sättet att säga att du är välkommen på spanska? Kanske känner du att du är redo för mer än grunderna. Att piffa upp ditt ordförråd med ett urval av de mest välkända fraserna kan hjälpa dig att låta mer som en infödd talare.

Lär dig vilka uttryck som är bäst i antingen formella eller tillfälliga samtal. Läs den här artikeln noggrant för att upptäcka alla sätt du kan förbättra din frasvändning.

Sätt att säga "Du är välkommen" på spanska

1. Du är välkommen

Det här är det vanligaste lärobokssättet att säga att du är välkommen inspanska. När du är osäker misslyckas den här frasen aldrig i formella eller tillfälliga miljöer.

-Tack för hjälpen.

-Varsågod!

2. Det är ingenting

Om du vill låta samtalande är en mer avslappnad versionDet är ingen stor grej, vilket betyder "Det är ingenting." I förfluten tid skulle detta varaVar ingenting(ilatinamerikansk spanska) ellerJag var ingenting(på kastiliansk spanska).

"Åh, du vet inte hur mycket jag uppskattar det.

-Var ingenting!

3. Du är välkommen

Detta är det bästa sättet att säga att du är välkommen om du vill visa upp dina spanska kunskaper.Det spelar ingen rollär ett mångsidigt uttryck som ändrar betydelse beroende på sammanhanget. I det här fallet använder du det för att säga, "Det finns inget behov (för ditt tack)."

—Tack så mycket för kontakten, det kommer att vara till stor nytta.

-Det spelar ingen roll.

Du kanske också är intresserad av: 23 utmärkta sätt att säga "tack" på spanska

(Video) 20 Ways To Say Thank You In English | "Thank You" Synonyms In English

4. Tack vare dig / Till dig

Här är ett enkelt sätt att säga att du är välkommen på spanska:Tack vare dig.Detta översätts till "Nej, tack" och är ofta längreförkortasgenom att helt enkelt sägaA ti. I en formell miljö som på arbetsplatsen, kom ihåg att användaduistället förav.

"Kelly, jag tackar dig för ditt stöd i projektet.

—Nej, tack för möjligheten att samarbeta.

5. Det finns ingen anledning

Det finns ingen anledning tillär en förkortning av ett längre uttryck,det finns ingen anledning att tacka mig. I betydelse översätts detta också till "Det finns ingen anledning att tacka mig." Det används ofta omväxlande medDet spelar ingen roll.

6. Inga problem

Ett lättvindigt sätt att säga att du är välkommen på spanska som betyder "Inga problem." Mycket användbar för tillfälliga miljöer, som en tjänst utbytt mellan vänner. Du kan alternativt använda liknande uttryck,Inga problem.

—Jag älskade boken, tack för lånet.

-Inga problem.

7. Nöjd

En förkortad version av den charmiga frasenGlad att tjäna dig. I sin helhet betyder detta uttryck "Förtrollad att tjäna dig." När du använder, kom ihåg att justera frasen för att bäst återspegla din könsidentitet.

—Tack så mycket för middagen, det var gudomligt.

-Betagen!

8. Plats

Ordagrant översatt betyder detta uttryck "(Det var) ett nöje." Det kan också ersätta frasenförtjusti konversation. Lämplig för alla miljöer, från klassrummet till ett kafé.

9. Med nöje

På liknande sätt översätts detta uttryck till "med nöje." Det bekräftar din tillfredsställelse med att hjälpa till. Målet är att försäkra den andra personen att någon tjänst för dem inte var något extra problem.

10. De förtjänar inte

Ett vältaligt sätt att säga att du är välkommen på spanska som betyder ungefär "Jag förtjänar inte ditt tack." Detta är perfekt för en formell miljö, som att tilltala en arbetsledare eller en universitetsprofessor.

"Sara, jag tackar dig för alla dina ansträngningar i detta arbete.

(Video) Learn English: 20 ways to say "I don't know"

-De förtjänar inte.

11. Det är det jag är till för

Bland vänner och jämställda kan detta vara ett skämtsamt och ibland flirtigt sätt att säga att du är välkommen. Betyder "Det här är vad jag är här för" en axelryckning och en blinkning ackompanjerar bäst denna självironiska fras.

—Jag hade inte flyttat färdigt utan dig, tack så mycket.

"Det är vad jag är till för!"

12. Att tjäna dig

Ofta hört på restauranger, hotell och butiker, det här är ett gästvänligt sätt att säga att du är välkommen. Används vanligtvis i Latinamerika. Det översätts direkt till "(jag är här) för att tjäna dig" och är vanligtvis reserverat för att adressera kunder.

13. Skickar!

Vanligtvis används bland vänner, det här roliga sättet att säga att du är välkommen på spanska fungerar bäst som ett skämt. Frasen översätts löst till "Ge mig en order!" eller "Bossa mig runt!" Används i vardagsspråk på kastiliansk spanska.

"Sätt de där dekorationerna, tack."

- Skicka det!

14. Vad du än behöver

En förkortning av hela frasenJag finns här för vad du än behöver.Detta betyder bokstavligen, "Jag är här för vad du än behöver." Det kan också fungera som ett sympatiskt uttryck för stöd.

—Det har varit en väldigt svår vecka, tack så mycket för ert stöd.

-Vad du än behöver.

15. Jag står till ditt förfogande

Jämförbart med det tidigare uttrycket översätts denna fras till "Jag står till ditt förfogande." Om du provar den här versionen i en formell miljö, var noga med att använda rätt possessiva adjektiv. Detta skulle vara:Jag står till ditt förfogande.

16. På kommando

En annan variant av du är välkommen på spanska ärtill beställningen. Lämplig för både tillfälliga och formella situationer. Hela frasen ärJag ska beställa,vilket betyder "Jag står till din tjänst."

17. Jag tackar dig

En mer formell version avTack vare dig,detta uttryck översätts direkt till "Jag tackar dig (för detta)." På ett sätt tackar du den andra personen för alla fördelar du kan ha fått av att hjälpa dem.

(Video) 20 Ways to Wish ‘Good Luck’ & 'Congratulations' - 29 Alternative English Phrases! + Free PDF & Quiz

18. Vad är du tacksam för?

Trött på att användaDet spelar ingen roll?Prova istället detta uttryck, gärna i ett vardagligt samtal. Det betyder, "Vad tackar du mig för?" och antyder att den tjänst som gjordes inte var någon stor sak för dig alls.

—Tack för laddaren, du räddade mitt liv.

-Vad tackar du för?

19. De du har

Det här kreativa sättet att säga att du är välkommen är en ganska rolig, gammaldags ordvits. Skämtet bygger på den dubbla betydelsen av ordettack, vilket kan betyda både "tack" och "graciösa egenskaper." Frasen översätts ungefär till "De (graciösa egenskaper) du har."

Om du är modig nog att använda den i en informell miljö, förbered dig på några förvånade skratt.

—Så god maten ser ut, tack så mycket!

- Det du har!

20. Ingenting, det är bara en detalj

Om du vill säga att du är välkommen för en gåva, är detta uttryck idealiskt för att vifta bort alla uttryck för tacksamhet. Det översätts löst till "Du behöver inte tacka mig, det är bara en liten gåva."

—Vilket vackert armband, tack så mycket!

"Ingenting, det är bara en detalj.

De vanligaste sätten att säga "Du är välkommen" på spanska

 • Varsågod
 • Inget inget
 • Inga problem
 • Och du!
 • Med nöje

Professionella alternativ till "De Nada"

 • Tack
 • Jag står till ditt förfogande
 • att tjäna dig
 • De förtjänar inte
 • jag tackar dig

Hjärtliga alternativ till "De Nada"

 • Det spelar ingen roll
 • Det är ingen stor grej
 • Det finns inget att vara tacksam för
 • Vad du än behöver
 • Glad att kunna hjälpa till

Hur man svarar på You're Welcome på spanska

De flesta konversationer kräver inget svar påVarsågod. Ibland kan en spansktalande överbetona sin tacksamhet genom att upprepa sitt tack. I det här fallet, testa gärna sätt att säga att du är välkommen eller kolla in hur du säger adjö.

Slutgiltiga tankar

Nyckeln till att låta naturlig på ett främmande språk är att välja en fras som passar både dig och sammanhanget. Oavsett om du strävar efter artig, rolig eller uppriktig, prova dessa uttryck för storlek och se vad som fungerar. Med så många sätt att säga att du är välkommen på spanska, är du säker på att du aldrig får slut på alternativ.

Denna artikel har godkänts av en spansktalande som modersmål från Spanien.

Caitriona Maria

https://www.tprteaching.com

Jag är en irländsk lärare och grundare av TPR Teaching. Jag började undervisa 2016 och har sedan dess undervisat i Storbritannien, Spanien och online.

Jag älskar att lära mig nya saker om engelska språket och hur man lär ut det bättre. Jag försöker alltid förbättra mina kunskaper så att jag bättre kan möta andras behov!

Jag tycker om att resa, promenader i naturen och att njuta av en ny kultur. Dela gärna inläggen om du tycker att de är användbara!

(Video) 🔥[Gå ner 10 kg] Dansträning för att återföda din kropp! Lätt nybörjare bränna fett cardio

(Video) Bli 20 år yngre med ansiktsåterfödningsprogram för 2023! Ta bort hängande i hela ansiktet

Videos

1. 20 sätt hur man döljer hem fula saker
(Simple Home Art Decor Ideas)
2. MINA 20 BÄSTA PYSSEL
(Melina Ede)
3. Absolute TOP 20 Best DIY IKEA HACKS That Will Wow!
(Designed to the Nines)
4. På spåren av en forntida civilisation? 🗿 Tänk om vi har tagit fel på vårt förflutna?
(Boxoffice | Full Movies in English)
5. Bli av med smärta i knäartrit! 20 enkla hembaserade övningar
(Dr. Andrea Furlan)
6. Bilcamping i regnet - Det perfekta biltältet
(AB Camping)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 07/30/2023

Views: 6069

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.