10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (2023)

Bäst att ringa Saulhade en tuff handling att följa med tanke på hur högt betygsatt den sista säsongen avBreaking Badvar av både kritiker och tittare. Det var häpnadsväckande då att prequel-showen började anses vara potentiellt överlägsen sin föregångare, men när man går tillbaka till de bästa avsnitten avBäst att ringa Saul, det är lätt att se varför prequel-showen kom att konkurrera med originalet när det gäller kvalitet, och till och med överträffa det på vissa områden.Bäst att ringa Saulbörjade med alla surt förvärvade färdigheter som utvecklats överBreaking Badhar sprungit och slösat bort ingen av dem.

Även om serien redan hade en mängd ikoniska karaktärer, som Saul Goodman/Jimmy McGill (Bob Odenkirk) själv och Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), att arbeta med från början, kändes varje nytt ansikte de introducerade som hemma och många av dem, som Kim Wexler (Rhea Seehorn) och Chuck McGill (Michael McKean), hamnade till och med överskugga sina motsvarigheter frånBreaking Bad. Vid slutet,Bäst att ringa Saulär den perfekta typen av prequel, den sorten där även långvariga fans börjar övertyga sig själva om att svårigheterna i karaktärernas framtid som de vet inträffar på något sätt kan vända sig, men det är i slutändan otänkbart att ersätta showens bitterljuva slut.

DAGENS SKÄRMBILD

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLL

10 Spikad

Säsong 2, avsnitt 9

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (1)

"Spikad" kanske inte ser showen komma in på högsta växeln riktigt än men det här är den första riktiga smaken som publiken får av de stora konflikterna som kommer. Efter verbalt sparring med Jimmy i tidigare avsnitt, förvandlar Chuck sitt vardagsrum till en rättssal där han ställer sin bror inför rätta, med Kim som domare. Men Kims bedömning av Chuck visar sig vara lika förödande som Chucks kusligt noggranna dissektion av Jimmys brott och deras motiv, och gnistorna som flyger överglänser till och med den pulserande rånscenen i avsnittets öppning där Mike börjar bli soldaten han är iBreaking Bad.

9 Något vackert

Säsong 4, avsnitt 3

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (2)

Tycka omBreaking Bad, ett antal av de bästa avsnitten avBäst att ringa Saulblir ofta undersjungna eftersom de inte är händelseavsnitt, och fokuserar istället på att bygga mot större konfrontationer och mer ambitiösa kriminella eskapader. "Something Beautiful" är ett av dessa avsnitt och det första i en trilogi avBäst att ringa Saulavsnitt med ordet "Något" som öppnar sin titel. Även om det inte finnsett av Jimmys värsta planer, det ser inte honom eller någon annan när de är som bäst. Jimmy ger sig ut på ett olyckligt rån av en Hummel-figur medan Kim dras längre in i Mesa Verdes själskrossande banalitet, men Nacho Varga (Michael Mando) får det värst.

Nacho lämnas blödande i öknen i en vackert konstruerad öppningsscen där en skottlossning arrangeras för att dölja mordet på Nachos partner. "Something Beautiful" retar mycket, som att Jimmy ersätter Dr Caldera (Joe DeRosa) som Albuquerques underjordiska mellanhavare, Gale Boettichers (David Costabile) tragiska tid som Gus Frings (Giancarlo Esposito) mest betrodda meth-kock, händelsen i Tucumcari följande säsong, och den introducerar till och med Ira (Franc Ross), som fortsätter att fungera som en inkörsport till de vita supremacisternas värld iBreaking Bad. Men det är Chucks postumt levererade brev till Jimmy, och Jimmys känslolösa svar på det, som förtrollar mest undergång.

8 Något oförlåtligt

Säsong 5, avsnitt 10

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (3)

Det tredje och sista avsnittet "Något..." avBäst att ringa Saul, "Something Unforgivable" är säsong 5-finalen och avsnittet som slutligen svarar på frågan om varför Jimmy – eller Saul, vid den tidpunkten – är så dödligt rädd för att få skulden för något som Nacho gjorde mot Lalo Salamanca (Tony Dalton). Båda nämns en gång mycket kort iBreaking Badavsnittet "Better Call Saul" när Walt (Bryan Cranston) och Jesse (Aaron Paul) försöker skrämma Saul i öknen genom att låtsas att de kommer att avrätta honom. Det är till en början väldigt effektivt men bara för att Saul tror att de är där på uppdrag av Lalo.

Direkt efter den otroligt spända slutscenen i föregående avsnitt, "Bad Choice Road", där Lalo förhör Jimmy och Kim om händelserna i avsnittet innan dess, ser "Something Unforgivable" Lalo bege sig till Mexiko med Nacho och Gus Fring tar sitt steg för att mörda honom. Nacho, nu under Frings tumme, släpper in lönnmördarna i Lalos anläggning och det efterföljande kaoset ärBäst att ringa Saulnär den är som mest kul. Det är omöjligt att se Lalo storma iväg för att ta revansch i sista skottet och inte direkt vilja se vad som händer härnäst.

7 Vinnare

Säsong 4, avsnitt 10

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (4)

"Vinnare" ärBäst att ringa Saulnär den är som mest känslomässig. När Jimmy försöker få tillbaka sin advokatlicens, försöker Kim få Jimmy att äntligen möta sin sorg över Chucks död, allt medan Mike jagar en förrymd Werner Ziegler (Rainer Bock) med en ihärdig Lalo het på svansen. Lalo hade precis introducerats i showen, och detta var fansens första introduktion till hur obeveklig han är. Mike tvingas göra ett hjärtskärande val efter att ha hittat Werner och Jimmy tar tillbaka Chucks brev från "Something Beautiful" bara för att avslöja att han har förlorat ännu mer av sin mänsklighet i jakten på att begrava sina skuldkänslor.

Även om det var programmets största löfte, är det ett upprörande ögonblick när Saul Goodman bestämmer sig för att äntligen föda sig själv lagligt till världen. Publiken görs intimt medveten om hur mycket smärta Jimmy har innerst inne angående sin brors död i ett kraftfullt ögonblick där han snyftar ensam i sin bil. Sauls leende på Jimmys ansikte när han drar sig ifrån Kim i avsnittets sista bild är helt enkelt hemskt.

6 Rock And Hard Place

Säsong 6, avsnitt 3

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (5)

"Rock and Hard Place" sätter stopp för en av programmets längsta och mest intressanta karaktärsbågar. Det är det sista avsnittet med Nacho Varga, och det ger ett magslitande perfekt slut på hans historia. Jimmy och Kim har en intressant utveckling i sin pågående komplott mot Howard Hamlin (Patrick Fabian), som utför ett vältaligt enkelt nyckel-rån, men allt är sekundärt till Nachos adjö.

Sista säsongen avBäst att ringa Saulhar dödsspöket ständigt skymt över nästan varje scen, med tittaren som uppmuntras att ständigt teoretisera över vem som kommer och inte kommer att ta sig till slutet av finalen. Huvudpersonens dödsfall förväntas i program somBäst att ringa Sauloch serien hanterar sina sista stora med den nivå av omsorg som fans av serien hade förväntat sig. Detta var det första av flera stora dödsavsnitt i säsong 6, men medan de andra byggdes upp under större delen av säsongen, är Nachos öde abrupt och sticker ut för att det känns ofrånkomligt.

5 Fem-O

Säsong 1, avsnitt 6

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (6)

Under hela loppet avBreaking Bad, publiken ser aldrig vad som får Mike att ticka. Det som visas är att han var Gus Frings högra hand och att han inte var att leka med. Det sjätte avsnittet av den första säsongen avBäst att ringa Sauländrade allt detta eftersom långvariga fans äntligen fick en konkret bakgrund för Mike som förklarar det så kallade dramat som omgav Mikes avgång från hemlandet Philadelphia, som hade retats av Hank Schrader (Dean Norris) under hans förhör med Mike iBreaking Bad. "Five-O" är en av dessaBäst att ringa Saulavsnitt som är en miniatyrfilm i sig själv.

Jimmy medverkar ganska minimalt i avsnittet, med fokus påMikes förflutna som en korrupt polis som hämnas på männen som mördade hans son. Mikes bekännelse för sin sons änka ställer inte bara upp Mikes förflutna utan även hans framtid, när han försöker gottgöra det som finns kvar av hans familj medan fans avBreaking Badvet hur tragiskt hans historia slutar. Detta är det mest känslomässigt sårbara som publiken någonsin sett Mike i någon av programmen och Jonathan Banks slösar inte bort möjligheten att visa varje aspekt av Mikes psyke som vanligtvis måste hållas under strikt lås och nyckel.

4 Fastän

Säsong 5, avsnitt 8

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (7)

Ett av de mest filmiska avsnitten avBäst att ringa Saul, "Bagman" kretsar helt och hållet kring Jimmys beslut att transportera Lalos borgenspengar från USA/Mexikanska gränsen till domstolsbyggnaden. Jimmy attackeras nästan omedelbart av en beväpnad grupp, vilket uppmanaren av Better Call Sauls största skjutningaroch en livsförändrande prövning i öknen med Mike. Fast mer actionfylld än den typiskaBäst att ringa Saulavsnitt, "Bagman" är fortfarande fullt av tystare karaktärsögonblick när Jimmy tar några av sina smärtsamma första steg för att verkligen avskaffa sin Robin Hood-persona som letar efter den lilla killen och omfamnar den själlösa Saul Goodman som kommer att göra vad som helst för rätt pris .

3 Planera och genomföra

Säsong 6, avsnitt 7

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (8)

Det varmånga chockerande och annars påverkande dödsfall på Better Call Saul, men ingen träffade lika hårt som Howard Hamlins. Även om tittarna inte skulle få se förverkligandet av Gus och Lalos planer förrän i följande avsnitt, i mitten av säsongsfinalen av säsong 6 genomförs Jimmy och Kims stadigt uppbyggda plan att riva Howard. Det fruktansvärt perfekta brottet begränsas av att Lalo återvänder till Kims lägenhet för en uppföljare till hans förhörsscen från "Bad Choice Road" precis efter att Howard också kommit dit. Howards mord är ett av de mest grafiska och ovärdiga av hela showen, och det lämnar ett enormt intryck på tittaren.

Jimmys antagonisering av Howard är en cykel som upprepar sig och den sanna uppfyllelsen av Chucks profetia att Jimmy skulle skada och förstöra människorna närmast honom, och situationen som oundvikligen blåser upp i Jimmys ansikte, som Chuck en gång uttryckte det, är mycket mer skrämmande än länge fansen kunde ha föreställt sig. Ett briljant enkelt och effektivt trick med lågan av ett ljus understryker hur maktlösa advokaterna utanför ligan och publiken är införBäst att ringa Sauls djävulskaraktär.

2 Lagvrängning

Säsong 3, avsnitt 5

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (9)

Det femte avsnittet av den tredje säsongen avBäst att ringa Saulär en av de mest elektrifierande uppgörelserna av någonderaBäst att ringa SaulellerBreaking Badtrots att den inte innehåller något skjutspel eller våld. Efter övningskörningar i Chucks vardagsrum, går Jimmy och hans bror slutligen head-to-head i en rättssal när Chuck vittnar mot Jimmy under hans utfrågning med advokatsamfundet. En riskabel men brutalt effektiv plan får Chuck att tappa lugnet och lufta sina sanna känslor om Jimmy på skivan. Det är en känslomässigt förödande händelseutveckling, men det perfekt spelade rättssalsdramat är så omslutande att upprymdheten över det överväldigar allt annat.

Det här är ett riktigt vändningsögonblick, eftersom Chuck för första gången ser att Jimmy har förmågan att göra bäst honom på sin hemmaplan. Det är också schemat som introducerar fan-favoritBreaking Badkaraktären Huell Babineux (Lavell Crawford) in i berättelsen och flyttar därmed berättelsen ett steg närmareBreaking Badsamtidigt som man behåller kärnan iBäst att ringa Saul.

1 Saul är borta

Säsong 6, avsnitt 13

10 bästa Better Call Saul-avsnitten rankade (10)

Seriefinalen avBäst att ringa Saulhar bara några få av programmets stora frågor kvar obesvarade, men de är de viktigaste. Det blir mycket uppenbart under programmets gång att Jimmy och Kims relation är nyckeln till allt, där Kims öde nästan konstant har ett frågetecken hängande över sig eftersom hon varken har setts eller nämnts iBreaking Bad. Jimmy McGills resa tillbaka in i ljuset efter att ha fallit in i Saul Goodmans mörker verkar vara en omöjlig uppgift och efter att ha löst Kim perfekt från Jimmy underBreaking Badår, verkar det lika omöjligt att se de två någonsin förenas.

Lika högt rankad som den sista säsongen avBreaking Badvar, och lika bra som dess sista avsnitt är, "Saul Gone" avslutar de återstående handlingstrådarna i programmet på ett mycket mer känslomässigt resonant sätt jämfört med de kalla och hårda verkligheterna i "Felina".Bäst att ringa Saulär ytterst en kärlekshistoria och en berättelse som uppmanar sin publik att bedöma dess karaktärer och väga deras öden. Jimmys öde är kanske inte det lyckligaste av slutet, men det är perfekt balanserat.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated: 06/20/2023

Views: 5239

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.